İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesinde ''Kasten adam öldürmeye teşebbüs'', ''Basit Yaralama'' ve ''Mala zarar verme'' suçlarına ilişkin davayı bekleyen sanıklar ve mağdurlar arasında ilk çıkan kavgada, davanın mağdurları oldukları öğrenilen Rüstem Demir, Zeki Demir, Orkun Demir, Erkan Köroğlu, ve Mehmet Etreci yaralandı.

Olay yerine gelen ambulanslarla, yaralılar Okmeydanı Eğitim ve Araştırma, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma ile Taksim Eğitim ve Araştırma hastanelerine kaldırıldı.

Yaralılar, hastaneye kaldırıldıktan sonra adliye dışında taraflar arasında tekrar çıkan kavgada da Medet Tamer, Sabri Demir ve Hasan Fidan'ın da aralarında bulunduğu 7 kişi daha yaralandı. Her iki olayda da farklı bıçaklar kullanıldığı belirtildi.

Kavgaya karıştıkları iddia edilen 9 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan birinin üzerinde silah çıktığı öğrenildi.

-Olay yeri temizlik-

Bu arada, duruşma salonunun önünde çıkan kavga sonrasında, temizlikçilerin olay yerini temizlenmeye çalışması dikkat çekti. Daha sonra polisler, temizlikçileri uyararak, olay yerini şeritle çevirdi.

-Duruşma-

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesinde, kavgadan sonra görülen söz konusunun davanın ikinci duruşmasına, tutuklu sanık Bahattin Çoşut ile tarafların avukatları katıldı.

Sanık Bahattin Çoşut'un avukatı İsmail Kuşdoğan, müvekkilinin suçun faili olmadığının maddi deliller ve kamera kayıtlarıyla belli olduğunu öne sürerek, ''Müvekkilimin tahliyesini talep ediyorum'' dedi.

Mağdur Sabri Demir'in avukatı Seyithan Ayöz de söz istedi. Ancak Mahkeme Başkanı Münevver Aksünger izin vermedi.

Mahkeme Heyeti, sanık Bahattin Çoşut'un tahliye talebini reddederek duruşmayı erteledi. Ara kararın yazdırılmasından sonra konuşan Mağdur Demir'in avukatı Ayöz, ''Eğer ilk duruşmada iki tahliye olmasaydı, duruşma öncesi kavga yaşanmazdı'' söylemesi üzerine üye hakim, ''Maksadı aşan sözler söyleyemezsiniz. Burası yeri değil'' dedi.

-İddianame-

Beyoğlu Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Aslan tarafından hazırlanan iddianamede, 11 sanığın mağdur Sabri Demir'e yönelik ''kasten adam öldürmeye teşebbüs'' suçundan TCK'nın 82/1-a ve 5/2 maddeleri uyarınca 13 yıldan 21 yıla kadar, mağdur Erkan Köroğlu'na yönelik ''basit yaralama'' suçundan TCK 86/2 madde uyarınca 4 aydan 1 yıla kadar, mala zarar verme eylemlerinden dolayı TCK 151. maddesi uyarınca 4 aydan 3 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları talep ediliyor.

İddianamede, sanıklar Abdülmecit Çoşut ile Cengiz Gelal hakkında genel güvenliği kasten tehlikeye sokma eylemlerinden dolayı TCK 170/1-c maddesi uyarınca 6 aydan 3 yıla kadar, ruhsatsız silah taşıma eylemlerine uyan 6136 sayılı yasanın 13/1 maddesi uyarınca 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor.



AA