İSTANBUL - Bayram tatilinin başlamasıyla araçlarıyla seyahate çıkan tatilciler Bolu Dağı'ndaki yoğunluğu artırdı. Otoyolun Düzce-Bolu kesimi ile Bolu Dağı'ndaki tünellerde yoğunluk nedeniyle uzun araç kuyrukları oluştu.

Düzce ve Bolu'da görevli trafik ekipleri, devriye gezerek sürücüleri aşırı hız ve yakın takip konusunda uyardı.

İstanbul'dan yola çıkan şehirlerarası yolcu otobüsleri 8-9 saatte Ankara'ya ulaştı.

Tatilini geçirmek için Çanakkale güzergahını kullanan tatilciler, feribot iskeleleri önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Eceabat ile Kilitbahir köyü iskelelerine gelen tatilciler, bölgede yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Kilitbahir köyünden Çanakkale'ye geçmek için bekleyen araçların oluşturduğu araç kuyruğu, zaman zaman 2 kilometreye ulaştı.

Öte yandan Anadolu yakasından Avrupa yakasına gitmek isteyen vatandaşları taşıyan otobüsler de gece geç saatlerde Çanakkale Feribot İskelesi'nde yoğunluk yaşanmasına neden oldu.

Feribot iskelelerinde dün öğle saatlerinde başlayan araç yoğunluğu gecenin ilerleyen saatlerine kadar devam etti.

Araç yoğunluğunun olduğu bölgelerde önlem alan ekipler ise sürücüleri aşırı hız yapmamaları ve trafikte dikkatli olmaları konusunda uyardı.

HAVAALANLARI DA YOĞUN
Bayram tatili havaalanlarında da yoğunluğa sebep oldu. Özellikle iç hatlarda Bodrum, Antalya, Dalaman, İzmir gibi sahil kentleriyle, dış hatlar da Paris, Roma, Prag, Viyana gibi merkezlere giden uçaklarda doluluk oranının yüzde yüzü bulduğunu öğrenildi.

Bayram tatili nedeniyle havayolu şirketleri artan talebi karşılamak üzere, Atatürk ve Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan ek seferler düzenliyor.

BAYRAM TRAFİĞİNE GÜNDE 21 KURBAN
Ülke genelinde son 7 yılda Ramazan Bayramı tatillerinde meydana gelen trafik kazalarına bakıldığında, günde ortalama 21 vatandaşın hayatını kaybettiği görülüyor.

Son 7 yıldaki Ramazan Bayramı tatilleri süresince gerçekleşen trafik kazalarında toplamda 855 kişi hayatını kaybederken, 28 bin 549 kişi de yaralandı