17 Kasım 2012 Cumartesi günü saat 09.30’da gerçekleşen ziyarette Eroğlu, İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal’la görüştü. Görüşmede, Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu, Genel Sekreter Av. Hüseyin Özbek, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Av. Ufuk Özkap, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Füsun Dikmenli, Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, Av. Süreyya Turan, Av. Özlem Aksungar ve Av. Hasan Kılıç, KKTC İstanbul Başkonsolosu Servet Dorak, Başkonsolos Yardımcısı Mustafa Davulcu, Cumhurbaşkanlığı Özel kalem Müdürü Göktürk Ötüken, geçmiş dönem Lefkoşa Milletvekili Av. Savaş Atakan ve KKTC Gezici Büyükelçisi Hüseyin Macit Yusuf da hazır bulundu.
 
Görüşmeden sonra Eroğlu ve Kocasakal basın toplantısı düzenlediler. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, Kıbrıs’ın Türkiye’nin ulusal davası olduğunu, geçmiş dönemde KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın iki kez Baroyu ziyaret ettiğini ve görüş alışverişinde bulunduklarını, bu nedenle bu ulusal davaya her türlü hukuki katkıyı vermeye hazır olduklarını söyledi.
 
KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu da, İstanbul Barosu’nun KKTC’ye gösterdiği ilgiden çok memnun olduklarını, Kıbrıs’ın bir milli dava olarak Türkiye’nin gündeminde önemli bir yer tuttuğunu ve bugüne taşındığını bildirdi.
 
Güney Kıbrıs’ın Birleşmiş Milletler ve AB üyesi olarak dünyaca tanınmak gibi bir argümana sahip olduğunu belirten Eroğlu, buradan güç alarak müzakerelerde anlaşmazlık yolunu seçtiğini, bu yüzden sonuç almakta zorlandıklarını kaydetti.
 
Kıbrıs davasını olumlu bir sonuca ulaştırmak için iyi niyetle çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Derviş Eroğlu, karşı tarafın bu iyi niyeti iyi anlaması ve değerlendirmesini beklediklerini, bir sonuca ulaşılamaması halinde ise en radikal kararları alabileceklerinin dünya tarafından iyi bilinmesi gerektiğini vurguladı.
 
Bir soru üzerine İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal, milli dava olarak gördükleri Kıbrıs sorununun çözümünde ihtiyaç duyulan hukuki desteğin derhal verileceğini, bunun bir görev kabul edileceğini, uluslararası hukuk örgütleri nezdinde de çalışmalar yapabileceklerini anlattı. 
 
Toplantının sonunda İstanbul Barosu Başkanı Kocasakal, KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu’na,  Eroğlu da Kocasakal’a plaket ve armağanlar verdi.