21 Kasım 2012 Çarşamba günü saat 18.00’de düzenlenen törenle hizmete sunulan İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Şiddeti Önleme Birimi’nin açılış gününde Çağlayan İstanbul Adalet Sarayı’nın önemli konukları vardı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’in yanı sıra törende İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç.Dr. Ümit Kocasakal, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Av. Vedat Ahsen Coşar, Türkiye Barolar Birliği Başkan Yardımcısı Av. Berra Besler, İstanbul Barosu Başkan Yardımcısı Av. Mehmet Durakoğlu, Kadın Hakları Merkezinden sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan, Yönetim Kurulu Üyeleri Av. Füsun Dikmenli, Av. Özlem Aksungar, Başsavcı Turan Çolakkadı, İstanbul Kadın Kuruluşları Birliği Koordinatörü Av. Nazan Moroğlu, avukatlar ve baro çalışanları hazır bulundu. 

“ZİHNİYET DEĞİŞİKLİĞİ GEREKLİ”

İstanbul Barosu Kadın Hakları Merkezi ve Şiddeti Önleme Birimi’nin açılışından sonra konuklar toplantı salonuna geçerken, toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren İstanbul Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan kadın sorunlarının çözülmesinde gösterdiği özveri ve çalışmalardan dolayı Bakan Şahin’e teşekkürlerini sundu. Tuskan’ın hemen ardından söz alan İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal ise, ülkemizde kadına şiddet olaylarının giderek arttığını, bunun bir kadın sorunu değil erkek sorunundan kaynaklandığını, sorunun ortadan kalkması için zihniyet değişikliği gerektiğini vurguladı. Kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın sorunlarının çözümü ve kadın erkek eşitliği için altına imza atılan uluslar arası sözleşmelerin uygulanmadığına dikkat çeken Kocasakal, bir hukuk kurumu olan baronun bu konuların takipçisi olacağını bildirdi. 

“TÜM ASKERLERE EĞİTİM VERİLECEK”

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ise konuşmasında kadına şiddeti önlemek amacıyla bakanlık olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Kadın-Erkek herkesin yaşam kalitesini artırmak için çalıştıklarını belirten Şahin, yeni yasanın kabul edilmesinden sonra 10 ayda 20 Kadın Sığınma Evi açtıklarını, 1000 olan kapasiteyi 1800’e çıkarttıklarını, şiddeti izleme merkezi kurduklarını, 7 gün 24 saat şiddete uğrayan kadınlarla ilgilendiklerini söyledi.  Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde verilecek “kadına yönelik şiddete karşı” eğitime Jandarma Genel Komutanlığı ile bugün başladıklarını kaydeden Şahin, kadın ve erkek eşitliğinin esas alındığı ve sorunları önleyici tedbirleri içinde barındıran bu sistemin tüm askerlere anlatılacağını bildirdi. Toplantı sonunda İstanbul Barosu Başkanı Av. Doç. Dr. Ümit Kocasakal, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahine bir plaket sundu. Kadın Hakları Merkezinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Aydeniz Alisbah Tuskan da Bakana Merkez çalışanları adına bir armağan verdi.

Haber: Fatih SUİLETEN / hukukihaber.net