İstanbul Barosu, gazetelere verdiği ilanlarla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutladı. Emperyalizme karşı topyekûn bir mücadele sonucu elde edilen bağımsızlığı taçlandıran, yıkılmış, dağılmış bir toplumdan özgür ve başı dik bir ulus yaratan Cumhuriyetin 88'inci yılını kutladıklarını belirten İstanbul Barosu şöyle dedi.

"Bu vesileyle bir kez daha Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, vatan uğruna canını vermiş tüm şehitlerimizi saygı, sevgi ve minnetle anmaktayız. Ne yazıktır ki, cumhuriyetin anlamını ve önemini kavrayamamış, onunla 88 yıllık bir mücadele ve hesaplaşma içinde olan anlayış, son dönemlerde çeşitli yalanlarla saldırılarını artırmıştır. Emperyalizmin de talep ve desteğiyle bugünlerde 'yeni' Anayasa söylemiyle 1923 cumhuriyetinin ve onun kuruluş felsefesinin tasfiyesinin hukuki altyapısı oluşturulmak istenmektedir. Ulusumuzun bu amacın farkına varacağına ve buna izin vermeyeceğine inancımız tamdır."

İstanbul Barosu'nun ilanı "İstanbul Barosu olarak bu oyunun ve tuzağın, Cumhuriyeti tasfiye girişiminin bir parçası olmayacağımızı; Cumhuriyete, kuruluş felsefesine, laik, üniter devlete, Atatürk ilke ve devrimlerine, demokratik hukuk devletine sonuna kadar sahip çıkacağımızı, kamuoyuna saygıyla duyururuz. 88 yıl önce olduğu gibi yine başaramayacaklar" satırlarıyla sona erdi.(Anka)