Alınan ilk bilgilere göre, üniversitenin Beyazıt'taki yerleşkesinde bulunan Hukuk Fakültesi'nin tuvaletindeki klozetlerin yanında bir patlama meydana geldi.


Patlamada yaralanan 3 kişi hastanelere kaldırılırken, olay yerine sevk edilen polis ekipleri de fakülte tuvaletinde inceleme yapıyor.



Basınç kaynaklı patlama oldu


İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde meydana gelen patlama ile ilgili üniversite rektörlüğü bir açıklama yaptı.


Açıklamada, "Bayan tuvaletlerinde ilk incelemelere göre basınç kaynaklı küçük çaplı bir patlama olmuştur. Kesinlikle yaralanan veya zarar gören öğrenci yada personel bulunmamaktadır. İstanbul Emniyet Müdürlüğü konu ile ilgili araştırmasını sürdürmektedir." denildi.


Olayla ilgili konuşan üniversite öğrencisi Yunus Girgin, patlama sesi duyduklarını ve ardından polis ve itfaiye araçlarının Hukuk Fakültesinin bulunduğu binaya gittiklerini anlattı.



Öğrenciler, üniversitedeki patlamayı anlattı


Öğrenciler, İstanbul Üniversitesi'nde meydana gelen patlamanın ardından yaşananları anlattı.


İstanbul Üniversite'si öğrencilerinden biri "Patlama sırasında İlteşim Fakültesi'ndeydim. Patlama sonrasında Hukuk Fakültesi'nin olduğu yere geldim. Çok büyük bir hasar ya da benzeri bir durum yoktu. Çok büyük bir ses de duymadık zaten. Şu anda olay yeri inceleme ekibi ile sivil polisler inceleme yapıyor. Bazı arkadaşlarımız ambulansların içeri girdiğini söylüyor. Bazı arkadaşlar da 3 kişinin yaralandığını söylüyor." dedi.


Başka bir öğrenci de büyük bir gürültü duymadığını ve arkadaşlarından öğrendikten sonra olay yerine gittiğini ifade etti. Öğrenci, "Bomba olduğu söyleniyor. Polisler araştırıyor. 2-3 kişinin yaralı olduğunu duyduk. Ama büyük bir hasar yok." diye konuştu.



Cihan