Kız arkadaşı Münevver Karabulut'u kafasını kesip parçaladıktan sonra cesedini Etiler'de çöp konteynerine attığı iddiasıyla yargılanan Cem Garipoğlu, Bakırköy Adliyesi'ne getirildi.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nden Bakırköy Adliyesine getirilen Cem Garipoğlu, yoğun güvenlik önlemleri altında adliyedeki nezarethaneye konuldu. Adliyenin bahçesinde Garipoğlu'nu bekleyen gazeteciler ise, cezaevi aracı içeri alınmadan önce bölgeden uzaklaştırıldı.

Bu arada, Garipoğlu'nu getiren jandarma ekipleri, duruşma salonunda incelemelerde bulundu, polis ise duruşma salonu ve adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldı.

Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki ilk duruşmaya, öldürülen Münnever Karabulut'un babası Süreyya Karabulut, annesi Nagihan Karabulut, kardeşi İbrahim Enver Karabulut ile ailenin avukatları Altan Altınyurt, Beliz Özkan, Rezan Epözdemir ile tutuklu sanık Cem Garipoğlu ve avukatı Aytekin Kaya
katıldı.

CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal'ın da duruşma salonunda olduğu görüldü.
Öte yandan, duruşma salonuna Anadolu Ajansı ve TRT'nin de aralarında bulunduğu 10 basın kuruluşundan sadece muhabirler alındı. Duruşma başlamadan önce salona girmek isteyen gazeteciler ile polisler arasında kısa süreli tartışma yaşandı.

"ERKEKLİĞİME HAKARET ETTİ"

Cinayetin ardından açılan dava kapsamında bugün ilk kez hakim karşısına çıkan Cem Garipoğlu, duruşmadaki sakin tavırlarıyla dikkat çekti.

Duruşma salonunda yoğun güvenlik önlemleri alan jandarma ekipleri, Garipoğlu ile Karabulut Ailesi fertlerinin göz göze gelmemesi için çabaladı. İddianamenin özetinin okunmasının ardından Mahkeme Başkanı Talip Armağan, katil zanlısı Cem Garipoğlu'na söz verdi.


Cem Garipoğlu, olay günü Münevver'i almak için okula gittiğini belirterek, "Beraber evime gitmeye karar verdik. Daha önce de 7-8 kere evime gelmişti" dedi. İddianamede de yer aldığı şekilde Münevver Karabulut ile sık sık internette yazıştıklarını ifade eden Cem Garipoğlu, "Yazıştığımız bir gün bana hakaretler etti. Erkekliğime hakaret etti" diye konuştu.

MÜNEVVER KARABULUT'UN KARDEŞİ ŞIRINGA İLE SALDIRDI


Bu sırada yerinden fırlayan Karabulut'un kardeşi Enver Karabulut, saldırmak istediği Cem Garipoğlu'na şırınga ile bir sıvı sıktı. Duruşma salonu bir anda karışırken, Cem Garipoğlu jandarmalar tarafından apar topar duruşma salonundan çıkarıldı. Güçlükle sakinleştirilen Enver Karabulut da ifadesi alınmak üzere polis noktasına götürüldü.


GARİPOĞLU'NUN AVUKATI PROTESTO EDİLDİ

Liseli Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun avukatı, duruşma için geldiği adliye önünde protesto edildi.

Yaklaşık 20 kişilik bir grup, Münevver Karavulut cinayeti davası nedeniyle Bakırköy Adliyesi önünde toplandı. Çeşitli sloganlar atıp, cinayete ilişkin tepkilerini dile getiren grup, Cem Garipoğlu'nun avukatı Aytekin Kaya'yı da protesto etti. Müvekkili Cem Garipoğlu'nun ilk kez hakim karşısına çıkacağı duruşma için adliyeye gelen Kaya, girişte protestocuların, "Adaleti parayla satın alamazsınız" şeklindeki tepkisi ile karşılaştı. Protesto karşısında herhangi bir tepki göstermeyen Kaya, sessizce adliyeye
girdi.

BABA KARABULUT NE DEDİ?

Öldürülen Münevver Karabulut'un ailesi, katil zanlısı Cem Garipoğlu'nun ilk kez hakim karşısına çıkacağı duruşma için adliyeye geldi. Baba Süreyya Karabulut, en çok cinayetin nedenini ve Cem Garipoğlu'nun 197 gün boyunca nerede ve kimler tarafından saklandığını merak ettiğini söyledi.

Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek duruşma öncesi Münevver'in annesi Nagehan Karabulut, babası Süreyya Karabulut ile ailenin avukatı Rezan Epözdemir adliyeye geldi. Adliye girişinde basın mensuplarına açıklama yapan avukat Epözdemir, "Burada hassasiyet gösteren onlarca vatandaşımız var. Bu artık sosyal sorumluluk projesidir. Türkiye'nin dört bir yanından destek verenler var" dedi. Epözdemir, Münevver cinayetinin ardından da benzer cinayetler olduğuna dikkat çekerek, bu konuda basın mensuplarından hassasiyet göstermelerini istedi. Epözdemir, "Bu bireysel olmaktan ziyade hukuksal bir meseledir Hunharca işlenmiş bir cinayettir. Ben özellikle ailenin gelmemesini rica ettim. Ama onlar gelmek istediler. Hukuk süreci yeni başladı. Uzun ve sancılı bir süreç. Bu dava yolu insanlıktan geçen herkesin davasıdır" dedi.

Anne Nagehan Karabulut ise "İş artık yargıda. Söyleyecek bir şey yok" şeklinde konuştu. Baba Süreyya Karabulut'ta konunun artık yargıda olduğunu ifade ederek, söyleyecek çok fazla bir şey kalmadığını belirtti. Karabulut, "Süreci hep birlikte izleyeceğiz. İnşallah hak ettikleri cezaları alırlar. Söyleyecek çok fazla bir şey yok" dedi.

Karabulut, en fazla merak ettiği konunun sorulması üzerine de, "En çok cinayetin nedenini, 197 gün ortadan kaybolduğunda kimler tarafından saklandığını merak ediyorum. Onun peşindeyim" diye konuştu. Baba Karabulut, daha önce gündeme taşıdığı "arka bahçe" konusunun hatırlatılması üzerine de, "Arka bahçeyi ileriki süreçte anlatacağım" dedi. Öte yandan, adliye önünde toplanan kalabalık bir grup Karabulut Ailesi'ne destek vererek, "Adalet istiyoruz" şeklinde slogan attı.

24 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Garipoğlu'nun 18 yıldan 24 yıla kadar hapsi isteniyor. 3 Mart 2009 günü Etiler'deki bir çöp konteynırında başı gövdesinden ayrılmış halde cesedi bulunan liseli Münevver Karabulut'un katil zanlısı Cem Garipoğlu, 17 Eylül gecesi avukatları aracılığıyla güvenlik güçlerine teslim edilmişti.

197 günlük kaçışın ardından teslim olan Garipoğlu aynı gün tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne konuldu. Yaşı 18'den küçük olduğu için 43 gün çocuk cezaevinde kalan Cem Garipoğlu, 18 yaşına girdiği 29 Ekim günü Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'ne nakledildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcıları Faruk Erşen Yılmaz ve Mustafa Öztürk'ün hazırladığı iddianamede Cem Garipoğlu'nun, "tasarlayarak" ve "canavarca bir hisle ve eziyet çektirerek" öldürdüğü öne sürülürken, olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Garipoğlu için 18 yıldan 24 yıla kadar hapis cezası istendi.

Münevver'in babası Süreyya Karabulut, annesi Nagihan Karabulut ile kardeşi İbrahim Enver'in şikayetçi olarak yer aldığı iddianamede, Cem'in babası Mehmet Nida Garipoğlu'nun tasarlayarak çocuğu öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, annesi Tülay Makbule Garipoğlu'nun suç delillerini yok etme gizleme veya değiştirmekten 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezaları istendi. İddianamede adı geçen diğer şüpheliler Cem'in amcası Hayyam Garipoğlu, Mehmet Karakayalı, Habib Kurt ve Ahmet Batur'un ise suçluyu kayırmaktan cezalandırılmaları isteniyor. İddianamede adı geçen diğer zanlıların yargılanmasına ise önümüzdeki günlerde başlanacak.

SABAH