Darbe anayasalarının mimarı İstanbul Üniversitesi (İÜ) de sivil anayasa için kolları sıvadı. İÜ, yeni anayasa çalışmalarında bugüne kadar yapılan tartışmaları somutlaştırmak ve üniversitenin görüşünü oluşturmak üzere 4 Şubat'ta 'Yeni anayasa çalıştayı' düzenleyecek. 

İÜ Rektörlüğü'nün Anayasa Hukukçuları Derneği, Anayasa Hukuku Araştırmaları ve İncelemeleri Derneği ile Fransa Anayasa Hukuku Derneği'nin işbirliğiyle düzenleyeceği çalıştay, üniversitenin rektörlük binasındaki salonlarda yapılacak. Hukuk fakültesinin akademik danışmanlığında gerçekleştirilecek çalıştaya YÖK Üyesi ve Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, Fransa'nın Ankara Büyükelçisi Laurent Bili, YÖK Üyesi ve İÜ Rektör Danışmanı Prof. Dr. Recep Öztürk, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Adem Sözüer, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katılacak. Çalıştay, akademisyenlerle sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini bir araya getirecek.

 
İlk oturumda, sivil toplum kuruluşları 4 ayrı salonda eşzamanlı olarak görüşlerini bildirecek. Çalıştaya akademisyenlerin yanı sıra Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, KADER Başkanı Çiğdem Aydın, TUSKON Başkan Yardımcısı Fuat Özbekli, DİSK Genel Sekreteri Tayfun Görgün de katılacak. 
İSTANBUL AA