Meslek standartlarının iyileştirilmesini talep eden dernek, sıkıntıların gözardı edildiğini ve bunun da intiharlara yol açtığına dikkat çekti.
Hukuk ve Hayat Derneği, son dönemde gerçekleşen avukat intihar olaylarını değerlendirdi. Geçtiğimiz hafta içinde iki avukatın intihar edip hayatlarını sonlandırdığını hatırlatan dernek, bütün meslektaşları gibi kendilerinin de bu olaya son derece üzüldüğünü ifade etti.

Türlü güçlüklere göğüs gererek görev yapan, mesleki olarak birçok sıkıntılar yaşayan, toplumda adaletin sağlanması adına görev yapan avukatların problemlerinin maalesef gözardı edildiğinin belirtildiği açıklamada, "Müvekkilin derdini kendi derdinin önüne geçiren, bir psikolog gibi dert dinleyen, günün her saatinde telefonu meşgul edilen ama bazı aylar büro masraflarını bile zor ödeyebilen, borç içinde kalan, evine icra gelen meslektaşlarımız olduğunu bilmek bizleri derinden etkilemektedir. Adaletin tam manasıyla sağlanabilmesi için avukatlık mesleğinin sıkıntıları ile ilgilenmek, meslektaşlarımıza sahip çıkmak, yargının, yürütmenin ve meslek kuruluşlarının en önemli görevlerinden biridir. Mesleki sıkıntıların giderilmesi, üçüncü dünya ülkelerinden bile daha kötü durumda olan meslek standartlarının iyileştirilmesi ve Adalet Bakanlığı'nın yargı bürokrasisinden kurtulup avukatlara ve avukatlık mesleğine bakış açısını değiştirmesini, kendisi de eski bir avukat olan Adalet Bakanımızdan talep ediyoruz. Bu vesileyle hayatını kaybeden meslektaşlarımıza rahmet, dost ve akrabalarına başsağlığı diliyoruz." denildi.