ODTÜ iki ay önce de Öcalan’ın serbest bırakılmasını isteyen bir grubun yaptığı molotoflu eylemle yerle bir olmuştu. Okulu yangın yerine çeviren grup hakkında hiçbir işlem yapılmadığı ortaya çıktı. ODTÜ’DE şiddete göz yumulan tek eylemin Göktürk-2 programı sırasındaki molotoflu protestolar olmadığı ortaya çıktı. 31 Ekim’de 50 civarında ODTÜ öğrencisinden oluşan bir grup açlık grevi yapan KCK tutukluların taleplerinin kabul edilmesi ve Abdullah Öcalan’ın serbest bırakılması talebiyle açıklama yaparak kampüs içinde yürüyüş düzenledi.

100 binlerce liralık zarar

İzinsiz yürüyüşte Eskişehir Yolu’nda barikat kuran polisle çatışan öğrenciler kampüsün girişindeki güvenlik kontrolü binasını ateşe verdi. “Faşist TC, Sayın Öcalan üzerindeki tecridi sürdürdükçe eylemlerimiz artarak devam edecek” diyerek ses bombası atan, soda şişeleri, havai fişekler, taş ve sopalarla saldıran öğrencilere çevik kuvvet polisi kampüs girişinde biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti. Binaları ateşe verip güvenlik kameralarını parçalayan öğrenciler kampüs içerisinde yüzbinlerce liralık zarara yol açtı.

Talimat da yok

Terör örgütüne yakınlığıyla bilinen ANF ajansı da gösteriyi, “Çatışmada çok sayıda polis yaralanırken, öğrenciler okul girişinde bulunan güvenlik binası ile birlikte bazı binaları ateşe verdi” diye duyururken, yaklaşık 3 saat boyunca polisle çatışan yüzleri maskeli öğrenciler binaları ateşe verdikten sonra okul içerisine geri dönerek dağıldı. Rektörlük PKK yanlısı sloganlarla yaptıkları eylemle kampüsü savaş alanına çeviren öğrencilere ve olaylara ilişkin hiçbir işlem yapmadı. Rektör Ahmet Acar’ın herhangi bir soruşturma talimatı vermediği de öğrenildi.

Fatura millete kesildi

31 Ekim’deki olaylar herhangi bir soruşturma ve dava konusu edilmediği için üniversiteye verilen büyük zarar da kampüsü ateşe verenler yerine millete fatura edildi. Üniversitenin tadilatı yine kamu kaynaklarından karşılanmak zorunda bırakıldı. ODTÜ Rektörlüğü’nün şiddet içeren eylemlere hiçbir soruşturma açmamasının öğrencilerin bu tür eylemlere katılımını artırdığı kaydediliyor. Üniversite yönetiminin kendileri hakkında işlem yapmamasının verdiği rahatlıkla ODTÜ’lü öğrencilerin, yasadışı örgütlerin yönlendirdiği, molotof kokteyli ve ses bombalarının da  kullanıldığı yasadışı eylemlere daha fazla ilgi gösterdiği ifade edildi.

48 SAAT İŞGAL EYLEMİ

ODTÜ’DE bir grup öğrenci geçtiğimiz hafta yapılan protesto sırasında polisin müdahalesini ve bazı üniversitelerin yayımladığı bildirilere karşı önceki gün de 48 saatlik işgal eylemi başlattı. ODTÜ Hazırlık Binası önünde toplanan öğrenciler, U3 amfisine yürüdükten sonra basın açıklaması yaptı. Öğrenciler, öğretim üyeleri ve mezunlar 48 saat boyunca kalacakları U3 amfisinin girişine “ODTÜ ayakta, AKP’ye direniyor” pankartı astı. Amfide 2 gün boyunca paneller, film gösterimi, atölye çalışmaları gibi etkinlikler düzenlenecek. ODTÜ Hazırlık Binası önünden ODTÜ Stadı’na yürüyecek öğrencilere bugün bir grup sanatçının konserle destek vereceği belirtiliyor.