CHP, MHP ve BDP'nin grup önerilerinin reddedilmesinin ardından Büyükşehir Belediyesi Kanunu ile Bazı Kanun ve KHK'larda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı'nın görüşmelerine geçildi. Tasarının görüşmelerine 3. madde üzerinde verilen önergelerle başlandı. 3. madde üzerinde MHP 9, CHP 2, AK Parti ve BDP 1'er önerge verdi. TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, bu maddenin başka kanunlarda değişiklik yapmadığını bu nedenle fıkralarının ayrı madde gibi işlem görmesinin gerekmediğini söyledi. Yakut, temel kanun olarak görüşülen işlerde, her madde üzerinde en fazla 2 değişiklik önergesi verildiğini ancak her parti grubunun önerge verme hakkının saklı olduğunu bildirdi. Yakut, bu nedenle her siyasi parti grubuna mensup milletvekillerince imzalanan 1'er önergeyi işleme alacağını duyurdu. 
"Bu uygulama yanlış"
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, önerge verme haklarının gasp edildiğini, bu uygulamanın yanlış olduğunu savunarak, fıkraların aynı içerikte olmadığını, ayrı görüşülmesi gerektiğini söyledi. AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli ise fıkraların farklı kanunlarda değişiklik yapması halinde ayrı madde olarak görüşülebileceğini belirterek, "Sadece buradaki fıkradan yola çıkarak, içeriğine bakmadan, kanunda değişiklik yapıp yapmadığına bakmadan ayrı madde olarak görüşülmesi gerektiğini iddia etmek İçtüzüğe aykırıdır" dedi. 
İnce: Kaçak kat çıkmak gibi
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de "Bu, kaçak kat çıkmak gibi bir şey. Yasamanın saygınlığını yok etmektir, kaçak kanun yapmaktır. Burada hukuka, içtüzüğe, anayasaya uymadığını anlamak için hukuk fakültesini bitirmeye gerek yok; nasıl ki karga ile bülbül sesini ayırt etmek için müzisyen olmaya gerek yoksa" dedi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, ayrıca, önergelerinde ekli listenin okunmadığını, bunun, "hukuk katliamı" olduğunu savunarak, Başkanlığın tutumu üzerine usul tartışması açılmasını da istedi. 

Muhabir: Meltem Yılmaz 

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM