Şehit polis memurunun eşi Ayten ile kızları 13 yaşındaki Esmanur, 10 yaşındaki Kardelen ve 4 yaşındaki Efe Eymen, babalarının fotoğrafını öperek, tabutunu oksayarak gözyaşı döktü. Şehit polisin eşi Ayten Geben, eşinin Türk bayrağına sarılı tabutu üzerine konan fotoğrafını öperken, "Vakitsiz gidiyorsun. Şehitlik mertebesi sana çok yakışmış. ’Allah’ım beni şehit al’ diye bu kadar istedin. İşte istediğin oldu"’ diye ağladı. Şehidin kardeşi Recep Geben de, "Gardaş, bizi bırakıp nereye gidiyorsun?" diyerek sinir krizi geçirdi.


2001’de Kayseri Polis Meslek Okulundan 2001 yılında mezun olduktan sonra 5 yıl İstanbul’da, 2006-2010 tarihleri arasında Adıyaman’da, 1 Ağustos 2010 tarihinden itibaren Pınarbaşı’nda görev yapan şehit polis Ahmet Geben için Kayseri Emniyet Müdürlüğü bahçesinde uğurlama töreni yapıldı. Törene TBMM Başkan Vekili Sadık Yakut, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar, Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, Kayseri milletvekili İsmail Tamer, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ali Demiral, Büyükşehir Başkanvekili Mehmet Savruk, Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, şehit polisin meslektaşları ve şehidin Kahramanmaraş’ın Göksün İlçesinden gelen yakınları katıldı.

Emniyet Müdürü Cuma Ali Aydın, "Bu ülkenin birliği, dirliği ve beraberliği için canını seve seve feda ettin. Bu ülkenin 75 milyon Ahmet Geben’i var. Herkes bunu bilsin"’ dedi. Kayseri Müftüsü Ali Maraşlıgil, "Ya Rabbim; bu şer odaklarını kahreyle. Devletimiz ve milletimiz elele vererek bu terörü ve teröristleri bitirmek üzeredir. Ülkemize, huzuru, dirliği, birliği sukuneti zedelemeden müyesser eyle" diye dua ettirdi. Şehit polis memurunun Türk bayrağına sarılı tabutu ambulansla Erkilet Havaalanı’nda götürülürken, polis helikopteriyle toprağa verileceği Kahramanmaraş’ın Göksün İlçesi’ne götürüldü.

'YARALILAR ARASINDA 5 YAŞINDA ÇOCUK DA VAR'

Törende şehit polisin eşi Ayten ile çocuklarına ve yakınlarına tek tek başsağlığı dileyen Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, "Yeri, şehitlik makamıdır. Ülkemizin, birliğine beraberliğine kastenlere karşı biz mücadelemize devam edeceğiz. Bunun onların son çırpınışları olduğuna inanıyor ve ümit ediyorum" dedi. Bakan Yıldız, dün akşam, terörist saldırıda yaralananları ziyaret ettiklerini belirterek, şöyle dedi:

"Şu anda sivil memur İsmail Sakın kardeşimizin durumu ciddiyetini koruyor. Yoğun bakımda. Diğer yaralılarımızın durumu iyi. Kimbilir bunlar hangi kurguyla harekete geçtiler. Mutlaka bir başka gaye ile, susturuculu, uzun namlulu silahlı, suikast üzerine kurulu bir yapı içine gittikleri belli. Hastanede 5 yaşındaki yaralı çocuk bile var. 5 yaşındaki çocuğun canına kastedenlerin, ülkeye katkı koyan herkese kastı var. PKK veya terör örgütün hangi tarafı olursa olsun, hangi mensubu olursa olsun onları bu ülkede perişan etmeden bizim görevimiz bitmeyecek.”

Bakan ve beraberindekiler daha sonra Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki yaralıları ziyaret ettikten sonra, karayoluyla Ankara’ya döndü.






BABAEVİNE GETİRİLDİ

Kayseri’de düzenlenen törenin ardından şehit polis Ahmet Geben’in cenazesi helikopterle memleketi Kahramanmaraş’ın Göksun İlçesi’ne getirildi. Göksun Spor Salonu’nun yanındaki futbol sahasına inen helikopterde bulunan eşi Ayten ile çocukları Esmanur, Kardelen ve Efe indirildi. Yakınları, şehidin eşi ve çocuklarını tabutla birlikte görünce gözyaşlarına boğuldu. Cenaze son kez helallik alınması için Kurtuluş Mahallesi’nde 31 yıl önce şehit düşen ağabeyi Mehmet Geben’in adının verildiği sokaktaki baba evine getirildi. Evin önünde bir masaya konulan tabuta, eşi Ayten ile annesi 75 yaşındaki Esme sarılıp gözyaşı döktü.

Yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta duran anne Esme Geben ağıt yaktı. Bu arada şehit yakınları da ağlayanlara, "Ağlamayın, hainleri sevindirmeyin" diye uyarılarda bulundu. Bu sırada baygınlık geçiren bir yakınına da evde bekletilen sağlık görevlileri müdahale etti. Şehit Ahmet Geben’in cenazesi daha sonra Ulu Camii’ne götürüldü.



DHA