Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda sürdürülen bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtlarken, KC Group isimli şirketin TOKİ’yi dolandırdığı iddialarına sert çıkarak ''Burada dolandırıcılık, hırsızlık var. Bu benim zaafımdır, bir idareci olarak orada yapılan yanlışlığı görebilmeliydik. Göremedik, bizim gözümüzden kaçtı'' dedi. 

“Kim suçlu ise cezasını çekmeli, buna bende dahil!”

Bayraktar’ın TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı açıklamalar salonda sert rüzgarların esmesine sebep olurken başkanlığını yürüttüğü sırada gerçekleştiği söylenen yolsuzluk iddialarına,“Kim suçlu ise cezasını çekmeli, buna bende dahil.” diyerek açıklık getirdi. TOKİ ile ilgili iddialar üzerine TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmaya şöyle devam eden Bayraktar; “Benim hakkımda bırakınız davayı, soruşturma varsa da ben istifaya hazırım demiştim. Daha sonra düzeltmek için söz aldım, ’yanlış anlaşılmış olabilir, TOKİ hakkında açılmış davalar vardır, TOKİ’nin de açtığı çok davalar vardır ama şahıslar hakkında yolsuzluktan veya başka sebeplerden açılan dava yoktur.” dedi.
TOKİ’NİN ZARARI: 55-60 Milyon Lira 

TOKİ'de 35 bin civarında ihale yaptıklarını bildiren Bayraktar, hasılat paylaşımı konusunda sıkıntılar olduğuna dair söylentilere de açıklık getirdi. TOKİ başkanlığını sürdürdüğü dönemde yapılan hesaplamalar sonucunda 55-60 milyon liralık bir zarar tablosunun ortaya çıktığını belirten Bayraktar, bu konuda suçu üzerine alarak yönetici olarak daha dikkatli davranmaları gerektiğini fakat bu durumun gözlerinden kaçtığını belirtti.

“KC GROUP TARAFINDAN DOLANDIRILDIK”

TOKİ ile alakalı yolsuzluk iddialarının gerekli birimler tarafından incelendiğini fakat suçlu bulunmadıklarını belirten Bayraktar,''Diğer konularda da hakkımızda soruşturma yok, inceleme var. İnceleme hep var. Yine bu hasılat paylaşımıyla ilgili Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde, Devlet Denetleme Kurulu TOKİ'ye geldi, tam 3,5 ay inceleme yaptı. didik didik bütün işlemleri inceledi. Bize haklı önerileri ve eleştirileri oldu. Ama genel anlamda bize teşekkür ettiler ve tebrik ettiler.” dedi. CHP Milletvekili Aykut Erdoğdu tarafından yapılan eleştirilere de hak veren Bayraktar KC Group olayında TOKİ olarak dolandırıldıklarını kabul ettiğini fakat konunun bizzat kendisi tarafından mahkemeye intikal ettirildiğini sözlerine ekledi. Açıklamalarına devam eden Bayraktar; “Ben bizzat olur aldım, mahkeme açtım. Şimdi, idarede bir başkan olur alıyor, kendini de riske ediyor. 'Benim hakkımda soruşturma açın' dedim. Biz kendimizi de ihbar ettik. Ama incelediler, baktılar, gerek teftiş kurulları gerekse savcılık, bizi suçlu görmedi. Ama orada bir zaafımız olduğunu itiraf ediyorum. Sonradan Allah yardım etti bize, oradaki TOKİ'nin zararını garanti altına alacak bir mekanizma geliştirdik ve TOKİ'nin 55 milyon lira alacağı kesinleşti. 12 milyon lirasını bugüne kadar TOKİ tahsil etti.'' diyerek sözlerine son verdi.

Haber: Fatih SUİLETEN / hukukihaber.net