(İHA) - Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, KKTC'nin Stockholm'deki temsilciliğinde verilen 28. kuruluş yıldönümü resepsiyonuna katıldı. Babacan'ı, burada KKTC Stockholm Temsilcisi Damla Güçlü karşıladı.

Resepsiyonda İsveç'teki temasları hakkında gazetecilere açıklama yapan Babacan, "Kuzey Avrupa ülkelerinden en önemli şirketlerin sahipleri, yatırım kuruluşları iki yılda bir araya gelerek sohbet toplantıları düzenliyor.

Bu akşam ve yarınki toplantılar ekonomi ağırlıklı olacak. Türkiye ekonomisine karşı ilgi çok yoğun. Avrupa'daki bu türbülansa karşı gayet olumlu sonuçlar var Türkiye'de. Bu da tabii ki tüm dünyanın ilgisini çekiyor" diye konuştu.

Kıbrıs müzakereleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Babacan, "KKTC'nin buradaki temsilciliği, aslında Avrupa'daki ilk örneklerden. KKTC bu dönem özellikle kritik dönemeçlerden geçiyor. Malum bir müzakere süreci var.

Ama onun ötesinde Kıbrıs bizim için milli bir dava. Bu milli davamızda Kıbrıs Türk halkının haklarını sonuna kadar korumak için ve kalıcı bir çözüm için biz Türkiye Cumhuriyeti olarak yoğun bir çaba gösteriyoruz. Bu çözümün an kısa zamanda olmasını da arzu ediyoruz.

Müzakereler artık sayısını bile ifade etmekte zorluk çektiğimiz kadar tura ulaştı. En son sayın Genel Sekreter Moon ile yaptığım ikili temaslarda verimli geçtiğini kendileri açısında olumlu geçtiğini söylediler. Ama konuşulması gereken çok detay var. Bu konuda müzakereler Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri'nin yönetimi altında devam ediyor.

Bizim arzumuz adada kalıcı ve kapsamlı bir çözüm. Türkiye olarak niyetimiz çok açık. Biz çözüm istiyoruz, KKTC çözüm istiyor. Kuzey Kıbrıs Türk halkı çözüm istiyor" ifadelerini kullandı.