Yılmaz, Kırıkkale Adliye'sindeki Baro Toplantı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında, bir gazetecinin idamın yeniden getirilmesi ile ilgili sorusu üzerine, bazı suçlarda cezanın idam olması gerektiğine inandığını söyledi. 

İdam cezasının kamuoyunda tartışıldığını ancak AB uyum yasaları kapsamında da ciddi problemler oluşturduğunu belirten Yılmaz şunları kaydetti: "İdam konusunda şahsi fikrim sorulacak olursa, ben şahsen idam cezasının olması gerektiğine inanıyorum. Özellikle de terör suçunda bunun uygulanması gerektiğine inanıyorum. Küçücük bir çocuğun ırzına geçip, onu vahşice öldürenlere idam cezası uygulanması gerektiğine inananlardanım. Bunların bur ur olduğuna inanıyorum. İnsan vücudunda nasıl bir ur, tıbbi olarak müdahale edilip kesilip atılıyor ise bu tarz suçlulularında bir ur olduğuna inanıyorum, toplumun içerisinden kesilip atılması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizde idam yasasının gelmesi çok mümkün gözükmüyor. AB uyum yasaları da buna çok müsaade etmiyor." 

BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARINA DEVAM EDİYORUZ

Kırıkkale Barosu'nda görevli 59 avukatın gönüllü olarak komisyonlar ve çeşitli kurumlardaki görevlendirmelere katıldıklarını, bir yıl içinde 3 bin görevlendirme yaptıklarını ifade eden Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu görevlendirmeler dışında Kadın ve Çocuk Hakları komisyonumuz çok etkin bir şekilde görevini yürütmekte. Çocuk Hakları Komisyonu bu hafta içerisinde İl Jandarma Komutanlığı'nda çocuk hakları konusunda seminer verdi. Bunun yanı sıra Milli Eğitim bünyesindeki öğretmenlere de seminer verildi. Özellikle kadın ve çocuk bizim en hassas olduğumuz nokta. Biz demokrasinin, hukukun, adalet ilkesinin gerçekleşmesi için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Toplumda da bu anlamda bilinçlendirme çalışması yapıyoruz. Bu bilinçlendirme çalışmalarında en önemli hususu çocuklar oluşturuyor. Bazı suçlarda, suça sürüklenen çocuklar anlamında Kırıkkale Türkiye sıralamasında 7. sırada. Bu hoş bir durum değil."