İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, Mahkeme Heyeti Başkanı Ömer Diken, avukatların duruşmalara katılmadığını belirterek, sanıklara “Rızanız var mı?” diye sordu. Sanıklar da rızalarının olduğunu söyleyerek, müdafilik ilişkilerini devam ettirmek istediklerini kaydetti. Diken, ardından avukat Nevzat Güleşen'in mahkemeye dilekçe vererek davanın 3 ay sonraya ertelenmesini istediğini belirtti. Diken, “3 ay süre ne işe yarayacak? Amaç nedir? Sanıklar dosyaya hakim. Sadece 900 sayfalık mütalaayı okuyacaklar. Bu da 3 günde okunur. Mütalaayı da basılı olarak vereceğiz” diye konuştu. 
 
Duruşmada daha sonra savcı Savaş Kırbaş, taleplere ilişkin görüşünü açıkladı. Kırbaş CMK'ya göre sanık avukatlarının mazeretsiz bir şekilde duruşmaya katılmamalarının mümkün olamayacağını belirtti. Esas hakkındaki mütalaasını sunduğu için diğer taleplerin reddedilmesini isteyen Kırbaş, sanık avukatlarının duruşmada bulunmalarının zorunlu olduğunu, ancak avukatların duruşmada bulunmadığını dile getirdi. Kırbaş, sanıklar için avukat atanması amacıyla İstanbul Barosu'na yazı yazılmasını talep etti. Sanıklara esas hakkındaki mütalaaya ilişkin savunmalarını hazırlaması için süre verilmesini isteyen Kırbaş, mazeretsiz bir şekilde duruşmaya katılmayan sanık avukatları hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını, ayrıca bu avukatlar hakkında disiplin soruşturması yapılabilmesi için de İstanbul Barosu'na yazı yazılmasını talep etti. 
 
Kırbaş, İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ın da aralarında bulunduğu baro yönetimindeki 11 kişinin duruşmaya izinsiz bir şekilde girdiklerini belirterek, Kocasakal'ın açıklamalarının anayasanın yargı bağımsızlığı, mahkemelere emir ve talimat verilemeyeceği hükmüne aykırı olduğunu söyledi. CMK'da baro yönetiminin duruşmalara katılmasıyla ilgili bir düzenleme olmadığını vurgulayan Kırbaş, baro ve yönetiminin davaların süjesi olarak yer almadığını kaydetti. Kırbaş, “Mahkemeden izin almadan, adeta bir şov amacıyla açıklama yapmıştır. Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs olacağından haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını istiyoruz” dedi. Duruşmaya öğlen arası verildi. (AA)