Ege ve Marmara Bölge Baroları Toplantısı'na katılmak üzere Afyonkarahisar'a gelen İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal'ı dün Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Yalçın Görgöz ve yönetim kurulu üyeleri ziyaret etti. Ziyarette gündeme dair açıklamalarda bulunan ve basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kocasakal, şöyle konuştu: “Biz bütün bu saldırılar üzerine son derece hukuksuz açılan bir dava ve bu davaya bağlı baronun seçilmiş meşru yönetimine bir darbe teşebbüsü var. Biz de bunun üzerine 17 Mart'ta tek gündemli Olağanüstü Genel Kurul kararı aldık. Bu saldırıları görüşmek ve karşılığında verilecek cevabı vermek üzere. Silivri 2'nci Asliye Ceza da duruşmamız var dolayısıyla bütün bunları barolarımızla görüştük. Bu bir süreç ve mücadele. Kazanma şansları yok. Biraz belki hafif tahribat yaparlar ama cumhuriyet bu tür tahribatlardan etkilenmeyecek kadar kolonları mayası sağlamdır.”

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN BAŞI TÜRKİYE'DE REJİMİN NASIL OLACAĞINI BELİRLER HALE GELMİŞ
Ümit Kocasakal, “İmralı ile Silivri’nin aynı kefeye konulma çabalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna şöyle karşılık verdi: “Türkiye büyük bir psikolojik harekatla karşı karşıya, zihinsel kimyasal genetik operasyonlar geçirdiğini hep söylüyorum. Silivri bir hukuksuzluğun adı aslında, onu biliyorsunuz bir bavul hukuku bir Silivri hukuku ve Silivri Büyük Orta Doğu Projesi (BOP) kapsamında bir tavsiye operasyonunun kod adı merkezidir. İmralı ise Türkiye Cumhuriyetine karşı baş kaldırma ihanet projesinin adı ve merkezi bu ikisi nasıl yan yana gelir."

Türkiye'de şu an büyük bir ihanet sürecinin yaşandığını anlatan Kocasakal, şunları söyledi: "Türkiye büyük bir aydın ihanetini yaşıyor tarihte görmediği boyutta. Bu ihanetlerin hesabı sorulacak dolayısıyla İmralı ile Silivri o anlamda bir filan tutulamaz. Düşünebiliyor musunuz? Bir terör örgütünün başı Türkiye'de rejimin nasıl olacağını saptar hale gelmiş. Bundan daha büyük bir rezalet görülebilir mi?”

YENİ ANAYASA SÖZCÜĞÜ TUZAKTIR
Ümit Kocasakal, bir gazetecinin “Yeni anayasada olması gereken özgürlükler ve Türkiye’nin en büyük barosu olarak katkılarınız neler olacak” sorusuna şöyle cevap verdi: “Anayasaya istediğiniz kadar özgürlük yazın, o ihlal edildiğinde özellikle siyasi iktidar ve yürütme tarafından o hakkınızı tespit edecek size tescil edecek size geri verecek. O ihlali ortadan kaldıracak bağımsız dolayısıyla tarafsız bir yargınız olmadığı sürece bunları konuşmak anlamsız, işte yapılan hata bu. Asıl tartışmamız gereken hak ve özgürlük değil onun nasıl güvence altına alınacağıdır. İkincisi yine bakın yeni anayasa tuzaktır, hep söylüyorum yeni bir anayasa bu anayasaya göre yapamazsınız izin vermiyor size efendim ben darbe anayasasının hükmüne niye uyayım yüzde 92 oyla kabul edilmiştir.”