Yazılı cevap isteği kesinlikle kabul edilmeyecek. Bunun gerekçesi olarak da komisyon üyelerinin verilen cevaplara göre yeni sorular üretemeyeceği olarak gösteriliyor. 28 Şubat alt komisyonu konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada, yazılı tercihe sıcak bakmadığını ifade etmesine rağmen TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu Başkanı Nimet Baş, açık kapı bırakmıştı. 

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu, 28 Şubat sürecinin başbakanlarından Mesut Yılmaz'ın ifadesiyle ilgili önemli bir karara vardı. Komisyonun davetine 'Soruları yazılı cevaplarım' diyen Mesut Yılmaz'ın bu isteği kesin olarak reddedildi. Komisyonun özellikle Mesut Yılmaz'ın vereceği cevaplara göre farklı sorular da hazırladığı belirtiliyor. Soruların özellikle 1995 yılında yapılan genel seçimlerde Erbakan ile kurulmaktan vazgeçilen hükümet, DYP'nin 28 Şubat sürecinde istifalarla dağılması ve tehdit edilen milletvekilleri çerçevesinde olacağı kaydediliyor. 

Komisyon özellikle üç ismin üzerinde duruyordu. Bunlardan birincisi dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'di. Demirel Ankara'daki evinde uzun bir süre dinlenmiş ve önemli soruların cevabı alınmıştı. İkinci olarak ise dönemin Başbakanı Tansu Çiller'di. Davet edilen Çiller, yurtdışında olduğunu beyan edip, ekim ayında bizzat komisyonun davetine icabet edeceğini belirtmişti. Komisyonun üçüncü önemli hedefi olan Mesut Yılmaz ile ilgili yüz yüze görüşme talebi ise böylece olumsuz sonuçlanmış oldu.



Zaman