Fevzi KIZILKOYUN

ANKARA - Gözaltına alınan kişilerin Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS), Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitime Giriş Sınavı (ALES), Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sorularını çaldıkları ve cevapları sattıkları iddia ediliyor. Organize halde çalışan grubun KPSS'deki kopya iddialarıyla bağlantısı olup olmadığı da araştırılıyor.

Ankara Cumhuriyet Savcısı Cihan Kısa’nın yürüttüğü operasyon 6 ay önce başladı. Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, savcının talimatıyla TUS, ALES, YGS ve LYS'de kopya çektikleri, soru ve cevapları sattıkları iddia edilen kişileri takibe aldı.

Aralarında üniversite öğretim görevlileri, üniversite öğrencilerinin de bulunduğu kişileri teknik takibe alan polis ekipleri, bugün eş zamanlı olarak Ankara, Bursa, Konya, Karaman, Bolu, Elazığ, Sakarya ve Adana’da operasyon başlattı. Operasyonda şu ana kadar 55 kişi gözaltına alınırken, bu sayının artabileceği belirtildi.

Çete üyeleri tarafından sınava sokulan öğrencilerin yarım saat içinde sınavı terk ettiği ve kaydettiği soruları öğretim görevlilerine ileterek cevaplandırmalarını sağladığı, ardından da daha önce anlaşma yapılan sınavdaki öğrencilere cep telefonu veya çağrı cihazları vasıtasıyla cevapların illetildiği iddia ediliyor. Soruşturmayı sürdüren Savcı Cihan Kısa’nın, çetenin KPSS'deki kopya iddialarıyla ilgililerin olup olmadığı yönünde de araştırma başlattığı belirtildi.

ÖSYM’DE ARAMALAR SÜRÜYOR
Öte yandan KPSS'deki kopya iddialarıyla ilgili ÖSYM’nin Bilkent’teki binasında yapılan inceleme devam ederken, polis ekipleri soruların basıldığı Bilkent’teki matbaada da arama başlattı. Sabah saatlerinde ÖSYM’nin binasına gelen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memurlarının araması sürerken, ekiplerden bazıları yine Bilkent’te bulunan soruların basıldığı matbaaya geldi. Matbada başlatılan arama halen sürüyor. 

SORULARIN BASILDIĞI MATBAADA ARAMA
KPSS iddialarıyla ilgili ÖSYM’nin Bilkent’teki binasında yapılan inceleme devam ederken, polis ekipleri soruların basıldığı Bilkent’teki matbaada da arama başlattı.

Sabah saatlerinde ÖSYM’nin binasına gelen Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde görevli polis memurlarının araması sürerken, ekiplerden bazıları yine Bilkent’te bulunan soruların basıldığı matbaaya geldi.

Matbaada arama başlatılırken, soruşturmayı yürüten savcı Şadan Sakınan’ın da matbaaya gelmesi bekleniyor. (ajanslar)