TUSKON'a bağlı GÜSİAD'ın 2012 yılı faaliyetlerinin tanıtıldığı ve 'Altın Markalar'ın takdim edildiği programın onur konuğu olan Burhan Kuzu, işadamlarına hitap etti.

Burhan Kuzu, sözlerinin başında yakın zamanda vefat eden Aydın Menderes ve 'demokrasi şehidi' olarak nitelediği babası Aydın Menderes'i saygıyla andığını söyledi.

1960 ihtilalini zulüm olarak niteleyen ve yapılanın 'milletin iradesine saygısızlık olduğu' kaydeden Kuzu, 80 ihtilalinin de bundan farksız olduğunu belirtti.

Bu dönemlerde yapılan yasaların dönemin ruhuna uygun olarak yapıldığını aktaran Kuzu, şimdi daha sivil ve demokratik bir anayasa'nın yapılmasının zamanının geldiğini vurguladı.

"Ekonomik istikrar eşittir siyasi istikrar, bunu en iyi bilecek olanlar da siz iş adamlarısınız." diyen Burhan Kuzu, yeni düzenlemelerde başkanlık sisteminin de yer almasının önemine vurgu yaptı.

Programda konuşma yapan bölge AK Parti milletvekili Bülent Turhan da yeni anayasanın şart olduğunu ifade etti. Turhan, şu ana kadar 1982 Anayasası'nın yarısına yakının değiştirilmesine rağmen o darbe ruhunun içine sinmesinden dolayı bir türlü bu anayasadan sivil ve demokratik yorumlar çıkamadığını savundu. Turhan, yeni baştan yapılacak anayasanın gerekliliğinin altını çizdi.

Konuşmaların ardından konuşmacılara ve derneğin 'Altın Marka' sahiplerine birer plaket takdim edildi. Yemekli davette ulusal basının yanı sıra yerel basın da geceye ilgi gösterdi.



(CİHAN)