Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 1982 yılında kazandığı Hukuk Fakültesi'ni, kızı dünyaya gelince çalışmak zorunda kaldığı için bırakan 2 çocuk, 3 torun sahibi 62 yaşındaki Şakir Yıldız, avukat kızı Tuğba Yıldız Göktepe’nin isteği üzerine üniversiteyi bitirip avukat oldu. Avukat kızının yanında bir yıl gördüğü staj sonucunda avukat olmayı hak eden Yıldız, avukatlık ruhsatını Zonguldak Baro Başkanı Av. İbrahim Kerem Ertem’in elinden aldı. Zonguldak Barosu Yönetim Kurulu huzurunda düzenlenen yemin törenine, Şakir Yıldız’ın eşi Melahat Yıldız ve kardeşi Gülderen Yıldız da katıldı.
 
ERTEM: “ZEKA VE GÖNÜL OLARAK ÇOK FAZLA YARARLANABİLECEĞİMİZ DEĞERLİ MESLEKTAŞIMIZI KAZANDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Zonguldak Baro Başkanı Ertem, Baro’ya bir avukat daha kazanmanın mutluluğunu dile getirerek, “Yaşı 63 olabilir, ama zeka ve gönül olarak çok fazla yararlanabileceğimiz değerli meslektaşımızı kazandığımızı düşünüyorum. Staj dönemindeki fikirleri, yaklaşım ve değerlendirmeleri bizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu anlamda hayat tecrübesiyle bize de katkı vermiştir. Bundan sonra da Baromuza katkı vereceğini düşünüyorum. Hayırlı uğurlu olsun diliyorum” dedi.

YILDIZ: “UMARIM BEN İYİ BİR ÖRNEK OLURUM”

Gençlere okumanın kıymetini bilmeleri yönünde mesaj gönderen Av. Şakir Yıldız, şunları söyledi: “Memleketim Kars’ın Duraklı Köyü’nde ilkokulu birincilikle bitirmeme rağmen ortaokula gidemedim. Ortaokulu ancak askerde bitirdim. Erdemir’de çalışırken 30 yaşında liseyi bitirdim. Sonrasında çocuklarım oldu. Sınavlara girerek, Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ni kazandım. 2 yıl okudum, sonra bırakmak zorunda kaldım. Sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni kazandım. Onu da bazı sebeplerden dolayı bırakmak zorunda kaldım. Sonra ticarete başladım. Kızım okudu, avukat oldu, oğlum da ABD’de okudu, bilim insanı oldu, şu anda Bilkent Üniversitesi’nde hocalık yapıyor. Çocuklar bana, ‘Baba sen okuyacaksın’ diye baskı yapmaya başladılar. Biz de ‘onların hatırını kırmayalım’ diye yarım kalan Hukuk Fakültesi’ni tamamladım. Şu anda 62 yaşında avukatlık ruhsatımızı aldık. Bütün gençler okumanın kıymetini bilsin, okumalarını tavsiye ederim. Umarım ben iyi bir örnek olurum. Önce okumak, sonra okumak...”

pusulagazetesi