Ulucanlar Cezaevi önünde toplanan Hukuk ve Hayat Derneği üyeleri, 'Kurucu iktidar millettir', 'Ne sağdan ne soldan', '12 Eylül işkencecileri cezalandırılsın' dövizleri taşıdı. 

Toplanan grup adına konuşan Hukuk ve Hayat Derneği İnsan Hakları Kurulu Başkanı Av. Hakan Yıldız, Türk demokrasi tarihinin acı hatıralarla dolu olduğunu söyledi. 27 Mayıs, 12 Mart, 12 Eylül, 28 Şubat, 27 Nisan'ın, tarihin sayfalarında demokrasi ayıpları olarak anıldığını ifade eden Yıldız, yakın tarihin en karanlık dönemlerinden olan 12 Eylül cuntacılarının 4 Nisan 2012 tarihinde mahkemeye çıkacağını hatırlattı. 

Yıldız, mahkemenin Türk milleti adına darbe döneminde yaşanan acıların hesabını soracağına inancının tam olduğunu belirtti. 12 Eylül darbesiyle yaşananları aktaran Yıldız, "11 Eylül 1980 ve öncesinde akan kanı durdurma görevini, hukuka uygun şekilde yapmayanlar, yapmak isteyenleri de engelleyenler, şahsi ikballeri için 12 Eylül 1980 ve sonrasında her türlü hukuksuzlukla, bu topluma en büyük acıları yaşatmaktan geri kalmamışlardır." dedi. 

12 Eylül darbecilerinin yargılanmasını desteklediklerini kaydeden Yıldız, bu dönemde yaşanan her türlü mağduriyetin acısının bir nebze olsun azaltılması için dönemin mağdurlarına tazminat ödenmesi talebinde bulundu. 

Yapılan açıklamanın ardından, grup üyeleri, Ulucanlar Cezaevi'nde yaşanan işkence ve idam olaylarını kınamak için cezaevi önüne karanfil bıraktı. Dernek üyeleri, daha sonra cezaevini gezmek için içeri girdi.



Cihan