Korkuteli ilçesinde yaklaşık 40 gün haber alınamayan Dilara K.'ın cesedi, 4 Mart'ta Gülova mevkisinde çıplak halde battaniyeye sarılı olarak toprağa gömülü; eli, kolu ve ayakları ise iple bağlı bulundu. Otopside boğularak, öldürüldüğü anlaşılan 2 çocuk annesi K.'ın cesedinin üzerindeki spermlerin, eski eşi Ahmet Y.'a ait olduğu tespit edildi. Gözaltına alınan, ikinci evliliğini yaptığı ve eşinin 3 aylık hamile olduğu belirlenen Y., sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanık Ahmet Y. ile Dilara K.'ın babası Metin K., annesi Dilek K., kardeşi ve taraf avukatları hazır bulundu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca da davaya müdahil olundu.

'Kendi rızasıyla' birlikte olduklarını öne sürdü

Duruşmada söz verilen sanık Ahmet Y., başka erkeklerle ilişkisi olduğu için eski eşinden ayrıldığını öne sürdü. Eski eşiyle çocukları nedeniyle zaman zaman bir araya gelmek zorunda kaldıklarını söyleyen Y., çocukların velayetini görüşmek için buluştukları K. ile 22 Ocak'ta kendi rızasıyla ilişkiye girdiklerini ileri sürdü.

'40 gün boyunca üzerinde nasıl kaldı?'

Mahkeme Başkanı, sanığa 4 Mart'ta cesedi bulunan Dilara K.'ın vücudunda kendisine ait sperm kalıntılarının tespit edildiğini hatırlatarak, "40 gün boyunca spermler kadının üzerinde nasıl kaldı?" sorusunu yöneltti. Sanık Y. ise buna kendisinin de yanıt veremediğini ve anlamlandıramadığını söyledi.

Maktulün annesi, zanlının iddiasını yalanladı

Duruşmada söz alan Dilek K. ise 21- 22 Ocak günlerinde kızının kendi evlerinde olduğunu, dışarı çıkmadığını ve bu nedenle sanığın söylediği tarihin doğru olmadığını kaydetti.

Cesedin sarıldığı battaniye

Dilara K.'ın cesedinin sarılı olduğu battaniyenin kendisine ait olmadığını öne süren Ahmet Y., boşandığında kendisine ev kiraladığını ve eşyaları o eve taşıdığını söyledi. Battaniyenin de o eşyalar arasında olduğunu iddia eden Y., battaniyeyi evden kendisinin çıkarmadığını ileri sürdü. Sanık avukatı ise soruşturmanın eksik yürütüldüğünü savunarak, bazı isimlerin dinlenmediğini söyledi.

Mahkeme heyeti, "spermin cansız veya canlı insan vücudunda kaç gün kalabileceğine, 40 gün kalıp kalamayacağına" ilişkin Adli Tıp Kurumu'ndan rapor istenmesine, HTS kayıtlarından HTS haritası oluşturulması için bilirkişi tayin edilmesine ve maktulün evindeki bütün battaniyelerin incelenmek üzere adli emanete alınmasına karar verdi. Sanığın tutukluluk halinin devamına hükmeden heyet, duruşmayı erteledi.