Genelkurmay Başkanlığı tarafından Ergenekon davasına gönderilen belgeler mahkemeyi hareketlendirdi. Belgelerle ilgili Hakim Hüsnü Çalmuk tarafından 212 sayfalık bir rapor hazırlandı. Raporda, Ergenekon davasına yönelik yıpratma çalışmalarının yapıldığı ve hangi yayın organlarına hangi yazıların gönderileceği tek tek sıralanıyor. Raporda ayrıca, AK Parti iktidarını zor durumda bırakmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda laiklik zedeleniyor imajı için çalışmalar yapıldığına yer veriliyor. Toplamda 7452 adet dokümanla, Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları dahil yıllık ortalama 4 milyon kişinin etkilenmeye çalışıldığı da yine raporda yer alıyor.

O dönemde TSK'nın Ergenekon operasyonlarına 'kamuoyu desteği sağlama amaçlı kurgu' olarak baktığı da rapora giren notlar arasında. 

SİTELER GÜN GÜN TAKİP EDİLMİŞ

Dikkat çeken noktalardan biri de propaganda sitelerinin her gün tıklanma sayılarının takibi. 2009 tarihli belgede siteler grafiklerle sıralanarak, eklenen haberler de sayı olarak tutuluyor. 

Belgeler Bilgi Destek Dairesi'nde Hazırlandı

Belgelerle ilgili hazırlanan raporda kara propaganda amaçlı çalışmaların görüldüğü ve bizzat Genelkurmay'a bağlı Bilgi Destek Dairesi bilgisayarlarında hazırlandığı tespiti var.
Ayrıca, belgede,AK Parti'nin yönetimden uzaklaştırılma koşullarının mevcut olmadığı belirtilerek partiye yönelik izlenecek yeni stratejiler de anlatılıyor.

TRT