MUĞLA - Bodrum'da 2010 yılında kaldığı otelin balkonundan düşerek yaşamını yitiren manken Aslı Baş'ın ölümüyle ilgili Bodrum Adliyesi'ne getirilen şüpheli iş adamı Ahmet Bayer ile oğulları Hakan ve Volkan Bayer yaklaşık 9 saat adliyede kaldı. 
Duruşmanın ardından Hakan ve Volkan Bayer hakkında tutuklama kararı çıktı. 

Mahkemece şüpheli sıfatıyla ifadesi alınan ve tutuksuz yagılanmak üzere serbest bırakılan baba Ahmet Bayer, adliye önünde yaptığı açıklamada, iki oğlunun da olay anında orada olmamalarına rağmen tutuklanmasının şokunu yaşadığını söyledi. 


Aslı Baş'ın balkondan atladığını iddia eden Bayer sözlerini şöyle sürdürdü: 
''Olayın 8 tane görgü tanığı var. Bunları görgü tanıkları kanıtlıyor. Bunun şokunu yaşıyorum ama yine de adalete güveniyorum. En kısa zamanda suçsuzlukları ispat edilecektir. Onun için çalışmalarımıza başladık. Bugüne kadar hep sessiz kaldık, bir sürü spekülasyon yapıldı, medya kanalıyla bir sürü baskı yapılmaya çalışıldı.'' 

Avukatları ile tüm delilleri elden geçireceklerine değinen Bayer, ''Gizlilikle yürütülen soruşturmada evraklar ve dosyalarla ilgili ilk defa bu sabah buraya geldiğimizde haberimiz oldu. Kamera kayıtlarını inceledikten, gereken delilleri de ortaya koyduktan sonra hukuk mücadelemize devam edeceğiz'' diye konuştu. 

"RAPOR MAHKEMENİN DEĞİL"
İşadamı Bayer, ifade için adliyeye gelişinde de açıklamalarda bulunmuş ve basına yansıyan 'Aslı Baş'ın balkondan atıldığı' şeklindeki bilirkişi rapuruna değinmişti. 

Yaşanan olayın üzüntü verici olduğunu, bugüne kadar acısı olan anne ve babaya hürmetinden hiçbir şey konuşmadığını dile getiren Bayer, ''Fakat görüyorum ki karşı tarafın avukatları kamuoyunu yanlış yönlendirerek, gerçekleri saptırarak kamuoyu oluşturmaya çalışıyorlar'' demişti. 

Basına dağıtılan bilirkişi raporunun gerçeği yansıtmadığına savunan Bayer, ''Ama, şunu söyleyebilirim, şu anda basına yansıtılmış bilirkişi raporu hiçbir şekilde mahkemenin veya devletin bilirkişisi değildir. Bu rapor herkesin yaptırabileceği bir rapordur. Olay yerinde bir inceleme yapılmamıştır. Tamamen kağıt üzerinde yapılmış bir rapora dayandırılarak sanki devletten gelmiş bir kanıt var gibi basına yanlış yansıtılmıştır'' şeklinde konuşmuştu. 

"DAHA ÖNCE İNTİHARA KALKIŞTI"
Aslı Baş'ın balkondan atladığını iddia eden Bayer, Baş'ın ayrıca ağır psikolojik sorunları olduğunu ve tedavi gördüğünü öne süren Bayer şunları söylemişti.

''En önemlisi bugüne kadar karşı tarafın elinde olmasına rağmen basından gizledikleri bir belge var. Biz de bugüne kadar gizlilikten dolayı göremiyorduk. İlk defa bugün gördük. Aslı Hanım bu intiharından tam 17 ay önce tekrar intihar etmiştir. Ağır dozda ilaç almıştır. Doktorlar tarafından hayata döndürülmüştür. Ailenin, (Hiçbir şekilde intihar etmez) dediği gibi değil."


AA