Ankara Barosu Başkanı Metin Feyzioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, eğitimde 4+4+4 modelini eleştirdi. Söz konusu modelle, ilkokulun 4 yıl yapıldığını, ilköğretimin ikinci 4 yıllık kısmı olan ortaokulların da "farklı program seçenekleri" görüntüsü altında fiilen meslek okullarına dönüştürülmek istendiğini belirtti. Feyzioğlu, çocukların daha 10 yaşındayken meslek seçmeye zorlanmasının mutsuz ve başarısız nesiller yetişmesine yol açabileceğini ifade etti.


Yapılmak istenen bir diğer değişiklikle de işletmelerde çalıştırılabilecek çırak oranındaki sınırlamanın kaldırıldığını, böylelikle çocukların asıl iş gücüne dönüşeceği uyarısında bulunan Feyzioğlu, "Çocukların işe değil, okula gitmesi için çağdaş devletler bütün güçlerini seferber etmişken çocukların gelişmesini engelleyecek ve sömürülmesine yol açacak bu değişliğin ülkemize ne faydası olacaktır" diye sordu.

Eğitimin ciddi bir iş olduğunu vurgulayan Feyzioğlu, "Eğitim geleceğimizdir. İnatlaşarak, rövanş alarak eğitim planlaması yapılamaz. Tartışmadan, konuşmadan, bilimsel yöntemlerle değerlendirmeler yapmadan çocuklarımızın geleceği planlanamaz. Bu acele neden? Böyle demokrasi olmaz. Ankara Barosu olarak yasama yürütme ve yargı organlarını sorumluluklarının bilincine varmaya davet ediyor; başta üniversiteler olmak üzere ilgili bütün kurum ve kuruluşları göreve çağırıyor; duyarlı sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket etmeye karalı olduğumuzu bir kez daha kamuoyunun bilgisine sunuyoruz" dedi.




ANKA