Bakanlar Kurulu tarafından son şekli verilen ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanan yönetmeliğe göre bayramlar artık halka açılıyor. Statlara hapsedilen bayram kutlamaları bundan sonra festival havasında yapılacak. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamalarına ilişkin de köklü değişikliklere gidildi. Tebrik törenleri artık Genelkurmay Başkanlığı Karargâhı'nda değil, Başkomutan sıfatıyla Abdullah Gül'ün ev sahipliğinde Çankaya Köşkü'nde yapılacak. Zafer Bayramı resepsiyonu da orduevleri yerine Köşk'te verilecek. Böylece Zafer Bayramı kutlamaları artık kılık-kıyafet engeline takılmayacak. Milli bayramlar ve kurtuluş günlerine ait yönetmeliğin tarihi 1981. Yeni yönetmelikle birlikte 12 Eylül darbesinin bir kalıntısı daha silinmiş oldu. 

Yönetmelikte, Cumhuriyet'in ilan edildiği 29 Ekim gününün ulusal bayram olduğu, Türkiye içinde ve dışında devlet adına yalnızca 29 Ekim'de tören yapılabileceği belirtiliyor. 29 Ekim'de Cumhurbaşkanı, tebrikleri Köşk'te kabul edecek. Resepsiyon da yine burada verilecek. Ankara dışında ise kutlamaların başında vali yer alacak. Tören geçişleri ise daha önce olduğu gibi devam edecek. Yönetmeliğe son hali verilmeden önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Org. Necdet Özel'in konuya ilişkin değerlendirmede bulundukları ifade edildi. 

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde Ankara'da stadyum törenleri yapılmayacak. Böylece öğrencilerin tek sıra dizildiği ve ilginç spor hareketlerinin sergilendiği görüntüler tarihe karıştı.(Zaman)