Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Umre programına ilişkin, ''Bizimle hiç alakası olan bir husus değil. Bir başka kurum, bir organizasyon yapıyor. Bizimle irtibatlandırılarak, tartışılmaması gerektiği kanaatindeyim.'' dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, 'Okullar Hayat Olsun' projesinin protokol imza töreni için geldiği Konya'da basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Bakan Dinçer, öğretmenlerin özür grubu tayinlerine yönelik bir soruya, "Özür atamaları dolayısıyla 9 bin 300 öğretmenimiz yer değiştirdi. Ancak 7 bin öğretmen açığı çıktığına dair tespitler, doğru tespitler değildir. Yer değiştirmede öğretmenlerimizi aileleri ile birleşmek üzere gönderdiğimizde açık ortaya çıkmaz. Dolayısıyla özür atamalarının belki çok olduğunu düşünebilirsiniz, ama oradan bir açık olduğunu düşünmek çok doğru ve uygun değil.'' ifadelerini kullandı.

Öğretmen atamalarına ilişkin olarak Bakan Dinçer, "Her şeyi zamanı geldiğinde ve netleştiğinde açıklayacağım. Sakin olun, sabırlı olun." diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen Umre programının hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi; ''Bizimle hiç alakası olan bir husus değil. Bir başka kurum, bir organizasyon yapıyor. Bizimle irtibatlandırılarak, tartışılmaması gerektiği kanaatindeyim.''

 

CİHAN