ÇARŞAMBA
 
15:00 SURİYE UÇAĞI HAVALANDI
 
Mürettebat dahil 37 kişinin bulunduğu Suriye Havayolları’na ait RB-442 sefer sayılı A-320 Airbus tipi yolcu uçağı, Moskova Vnukova Havaalanı’ndan Şam’a gitmek üzere hareket etti.
 
17.15 F-16 UÇAĞI ANKARA'YA İNDİRİLDİ
 
Uçak, kargosunda silah taşındığı yönündeki istihbarat üzerine Türk hava sahası üzerindeyken iki F-16 jeti tarafından Ankara Esenboğa Havalimanı’na indirildi. Uçakta arama başlatıldı.
 
18.30 TÜRK UÇAKLARINA SURİYE UYARISI
 
Suriye’nin misilleme yapma ihtimaline karşı Suriye hava sahasında bulunan Türk yolcu uçaklarının dönmesi istenildi.
 
23.30   UÇAKTA ASKERİ TECHİZAT BULUNDU
 
Dışişleri Bakanı
 
Ahmet Davutoğlu, “Uçakta sivil uçuşlarda bildirim yapılması gerekip de olması meşru olan unsurlar dışında unsurlar var. Bizim için mahzur telakki edilebilecek unsurlar var.” dedi. Uçakta askerî amaçlı haberleşme cihazları ve sinyal kesici jammer cihazları çıktığı iddia edildi.

PERŞEMBE
 
02.30   UÇAK ANKARA'DAN AYRILDI
 
Malzemelerine el konulan uçak, aramanın ardından yolcularıyla birlikte tekrar kalktı.
 
11.45 SURİYEDEN 'KORSANLIK' SUÇLAMASI
 
Suriye Ulaştırma Bakanı Mahmud Said, ülkesine ait yolcu uçağının alıkonulması nedeniyle Türkiye’yi “hava korsanlığı” ile suçladı.
 
12.00 MOSKOVA İZAHAT İSTEDİ
 
Rusya, içinde 17 Rus vatandaşının da bulunduğu yolcu uçağının indirilmesi ile ilgili olarak Türkiye’den resmî açıklama istedi. Vatandaşlarının hayatlarının tehlikeye atıldığını savunan Moskova, yolcuların alıkonuldukları sekiz saat boyunca Rus diplomatlarla görüşmesine izin verilmediğini açıkladı.
 
16.00 ANKARA'DAN YALANLAMA
 
Dışişleri Bakanlığı, Suriye yolcu uçağında yolcuların hayatının ve güvenliğinin tehlikeye düşürülmüş olmasına ilişkin olarak ortaya atılan endişelerin dayanağının bulunmadığını bildirdi. Uçakta Rus vatandaşı olduğu öğrenilir öğrenilmez Rusya Büyükelçiliği’ne düzenli bilgi aktarıldığını açıkladı.



Zaman