CİHAN 

Türkiye, 7.2'lik deprem sonrası zor günler yaşayan vatandaşlara yardım için seferber oldu. Fakat gelen yardımların dağıtılmasında koordinasyon sıkıntısı yaşanıyor. Halkın gelen yardımların dağıtılmasındaki sıkıntı yüzünden kendilerine yöneldiğini dile getiren Van merkezin 34 mahalle muhtarı, toplu istifa etmek için Van Valisi Münir Karaloğlu'na dilekçelerini verdi.
 
İl Afet Acil Kurumu önünde toplanan 25 mahalle muhtarı, 34 mahalle muhtarı adına basın açıklaması yaptı. Muhtarlar adına açıklamayı yapan Muhtarlar Derneği Başkanı Temez Demez, halkın belli bir süreden sonra giderek gerginleştiğini ve bu nedenle kendilerine saldırılar olduğunu kaydederek, "Yardımlar geliyor ama muhtarlar dağıtım yapmıyor" söylentisinin yayıldığını söyledi. Demez, "Dün ben, bugün de başka bir muhtar arkadaşımız halkın saldırısına uğradı. Çünkü bu halk sadece kendilerine bir çadır istiyor. Bizim elimizde bir yetki yok. Devlet yetkilileri bizimle organize değil. Bu sebeple biz de ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bu nedenle biz de toplu olarak istifa edeceğiz. Halka bir an önce çadır verilsin ve bu gerginlikler sona ersin." dedi. Açıklamanın ardından 34 muhtarın istifa dilekçeleri 25 mahalle muhtarı tarafından Van Valiliği'ne sunuldu.
 
Ali Paşa Mahallesi Muhtarı Mustafa Alı da vatandaşlarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, "Halk her şeyin bizde olduğunu sanıyor. Dayak yiyoruz. çadırlar yok, iaşe yok. Dünden beri derdimizi anlatamıyoruz. Kimse bizi dinlemiyor. Vatandaş bizi arayıp duruyor. Ortak kararla istifa etmeye karar verdik. Onun için buraya geldik." dedi.