Müjdat Gezen tarafından yaptırılan ve geçen Aralık ayında faaliyete geçen Müjdat Gezen Kültür Sanat ve Eğlence Merkezi’nin inşaatı sırasında binanın yapımı için malzeme temin eden firma, 80 bin 22 liralık fatura borcunu ödemediği öne sürülen Müjdat Gezen Tiyatroları Limited Şirketi’ne icra takibi başlattı. Bursa 15. İcra Dairesi’nce başlatılan işlemlerin ardından harekete geçen inşaat firmasının Avukatı Saygun Çelebi, 6 Aralık gününden bu yana ödenmeyen borcun faizi ve dosya masrafları ile birlikte 92 bin liraya yükseldiğini belirterek, haciz kararı aldırdı. Dün öğle saatlerinde haciz memurları ile Fatih Sultan Mehmet Bulvarı’ndaki içinde 2 tiyatro salonu, kurs salonu, kafeterya ve işyerleri bulunan sanat ve eğlence merkezine gelen Avukat Çelebi ve memurlar, burada görevli güvenlik görevilerinin kendilerine engel olması üzerine çağırılan iki polis eşliğinde haciz işlemlerine başladı. 

Merkezin tiyatro bölümündeki elektronik bazı malzemeler ile ses sistemleri, görüntü sistemleri, koltukl ve bilgisayarlar tek tek sayılarak kayda geçirildi. Durumun Müjdat Gezen’e bildirilmesi üzerine Sanatçı ile firma Avukatı Saygun Çelebi telefon görüşmesi yaptı. Müjdat Gezen, borcun ödenmesi için kısa süre istedi. Bu isteği uygun gören avukat Çelebi, tespit edilen malzemeyi çağırılan yediemine teslim ederek, sanat merkezinden ayrıldı. Çelebi, Gezen’i temsil eden avukatlarla bir araya gelerek çözüm bulmaya çalışacaklarını belirterek, "Soruna bir çözüm bulamazsak, haczedilen malzemeler tiyatrodan alınarak, yeddieminle deposuna kaldırılacak" dedi.

Müjdat Gezen Kültür, Sanat ve Eğlence Merkezi, 3 ay önce düzenlenen törenle açılmıştı. Açılışa CHP Antalya Milletvekili ve eski Genel Başkanı Deniz Baykal , CHP eski Bursa Milletvekili Onur Öymen Gazeteci ve Gezen’in yakın dostu Gazeteci Uğur Dündar , sanatçılar Yıldız Kenter, Emel Sayın, Türkan Şoray, Fatma Girik, Perran Kutman, Zeki Alasya, Levent Kırca , Eşref Kolçak gibi birçok ünlü katılmıştı.

Müjdat Gezen Sanat Kültür Eğlence Merkezi İşletme Müdürü Can Bana, bu gelişmelerin ardından yazılı açıklama yaptı. Merkezle ilgili yürütülen haciz ile ilgili konunun kültür merkezinin sıva, alçıpan ve boya işleriyle ilgili olduğunu belirten Bana, şöyle devam etti:

"Kültür Merkezimizin sıva alçıpan ve boya işlerini Rafet Rızaoğlu ve Ramil Rızaoğlu yapmıştır. Yapılan iş ile ilgili malzemeleri ’Estuğ’ (Yetkilisi Emin Çetin) firmasından aldığını söylemiş ve faturaları bize teslim etmiştir. Bu faturaların bedeli Rafet Rızaoğlu’na makbuz karşılığı ödenmiştir. Sonrasında öğrendiğimize göre Rafet Rızaoğlu ve malzeme satın aldığı Emin Çetin (ESTUĞ) arasında bir alacak verecek tartışması doğmuş, taraflar arasında anlaşmazlık ilerlemiştir. Bunun akabinde Estuğ Firması,ödemiş olduğumuz faturaların bedelini bizden tekrar talep etmiştir. Buna istinaden konuyu çözümleme amaçlı Estuğ firmasına ulaşılmak istenmiş ancak, ne fatura üzerindeki telefonda ne de adreste böyle bir firmaya rastlanamamıştır. Ödemiş olduğumuz para bizden tekrar istenmektedir. Mağdur duruma düşürüldüğümüz açıktır. Biz yargıya başvurumuzu yaptık sonucu alır almaz kamuoyu ile paylaşacağız."



DHA