Üniversite yönetiminin araya girmesi ile Perşembe gününe kadar müsaade alınarak haciz işlemi durduruldu.

İddialara göre, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde temizlik şirketi üzerinden çeşitli alanlarda çalıştırılan 13 kişi, geçen ocak ayında tazminatları ödenmeden işten çıkarıldı. İşçiler Edirne İş Mahkemesi'ne dava açarak tazminatlarının ödenmesini istedi. Mahkeme, işçileri haklı bularak, üniversiteyi işçilerin kıdem tazminatlarını ödemeye mahkum etti. İşten çıkarılan 13 kişi, mahkemenin kararından sonra üniversitenin tazminatlarını ödememesi üzerine kurumun banka hesaplarına icra takibi başlattı.

Çalışanların avukatı Özgür Yıldırım, Edirne İcra Müdürlüğü tarafından kesinleşmiş haciz işlemi için geçtiğimiz hafta Salı günü icra memuruyla birlikte Trakya Üniversitesi Balkan Yerleşkesi'ndeki hastane otopark para gişesine gitmiş, otopark yöneticileri Cuma gününe kadar süre istemişti. Belirtilen günde ödeme gelmeyince bugün Avukat Özgür Yıldırım icra memuru ile birlikte Edirne'de, Sultan 2'nci Bayezid'ın talimatıyla 1488 yılında akıl hastalarının tedavi edilmesi için yaptırılan, Darüşşifa ve Tıp Medresesi olan ve günümüzde Trakya Üniversitesi'ne bağlı müze olarak kullanılan Sultan 2'nci Bayezid Külliyesi ve Sağlık Müzesi'ne gelerek giriş ücertlerinin ödendiği gişedeki kasaya haciz etmek istediler.

Bir süre sonra kuruma, müzeden sorumlu Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Sınav geldi. Avukat Özgür Yıldırım ile konuşan Prof. Dr. Sınav, müzenin tarihi Selimiye Camisi'nden sonra en çok ziyaret edilen yerlerden biri olduğunu belirterek, ziyaretçilerin önünde böyle bir işlemin yapılmasına tepki gösterdi ve müzeden önce kurumun döner sermayesinin bulunduğunu söyledi.