Danıştay’ın yeni hizmet binasının açılış töreni törenine Danıştay Başkanı ev sahipliği yaptı. Törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve bir çok bakan ile belediye başkanı katıldı.   
Törende ilk konuşmayı Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu yaptı. Karakullukçu’nun konuşması ve konuşma üslubu başta Cumhurbaşkanı olmak üzere, Başbakan Erdoğan, TBMM Başkanı Çiçek’i güldürdü.  

"DANIŞTAY'IM SEVDALIM"

İşte Danıştay Başkanı Karakullukçu’nun açıklamaları: 

“Bu güzide eserin aslında gerçek sahibi köyde kentte kırsalda yaşayıpta bugünkü eserin gerçek sahibi olan halkımıza; bağışlayın unuttum. Bizi zaman eleştirilerine konu eden ancak bunu ileri demokrasi adına yaptıklarını algıladığımız siyasi partilerimizin sayın başkanları, yardımcıları ve mensuplarına, ve de bizi bazen yeren bazen de öven değerli basın mensuplarına, iş adamlarına sanayicilere, isimlerini sayabildiğim yada sayamadığım her kesimden herkese huzurlarınızda teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. 

Bağışlayın efendim. Sayın Cumhurbaşkanım, bizler hakimleriz öyle duygusal da davranamayız. Çok düşünmekten konuşmayı da çok iyi bilemeyiz. Sizin için bizim için hak için adalet için hukuk devletinin devamı için olmazsa olmazım Danıştay’ım sevdalım. Kapımdan hiç kimse gözyaşıyla ayrılmasın.”

BAŞBAKAN: DANIŞTAY'A HİÇ DOSYA GELMESE BİLE...

Danıştay Başkanı Karakullukçunun ardından kürsüye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Başbakan Erdoğan açıklamasında Danıştay’daki iş yüküne dikkat çekti. Ayrıca Erdoğan, son günlerde yaşanan “kuşatma” tartışmalarına da değindi. İşte Başbakan’ın açıklamaları: 

“Sayın Cumhurbaşkanım, çok değerli konuklar, sizleri saygıyla selamlıyor, Danıştay’ımızın yeni hizmet binasının hayırlı olmasını diliyorum.  1868’de Şura-yı Devlet adıyla kurulan Danıştay’a hizmet vermiş herkesi hayırla yad ediyorum. 

Yüz binlerce dosyayı hem de tek tek vatandaşlarımızın hayatını doğrudan ilgilendiren dosyaları incelemek bunu da en olumsuz şartlar altında yapmak, adaletin hak etmediği bir durumdur. Biz hükümet olarak yola çıktığımız ilk gün Türkiye’yi dört temel esas üzerinde büyüteceğimizi söyledik. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Bu alanlarda alt yapıyı köklü şekilde değiştirmenin en modern en geniş imkanları kazandırmanın mücadelesi içinde olduk. 

Öğrendiğim kadar Danıştay 223 bin dosyayı karara bağladı. Ancak ne yazık ki 208 bin dosya bu yıla devredildi. Danıştay hiç yeni dosya kabul etmese bile üzerinde bir yıllık yük bulunuyor. Bu yükü hafifletmemiz büyük önem taşıyor. 

Biz erkler arasındaki ilişkinin sağlıksız şekilde kurulmasının, zaman zaman çatışma görüntüsü verilmesinin ülkeye ne büyük zararlar verdiğini gördük yaşadık.

Yargının yasama ve yürütmeye müdahalesi de, siyasal müdahalelerinde olumsuz sonuçlarını yaşadık. Bedel ödemiş, kimi zaman engellenmiş, kimi zaman yavaşlatılmış bir hükümet olarak Türkiye’nin bu dönemleri tekrar tekrar yaşamaması içinde samimi bir mücadele içinde olduk.

Güçler ayrılığı prensibi bizim üzerinde durduğumuz bir prensiptir. Yürütme yargı ve yasama, hiçbiri diğerini tahakkümü altına almaya, kuşatmaya çalışmadan kimse kimseye üstünlük taslamadan sadece kendi işini en iyi şekilde yapmanın peşinde olmalıdır. Bizim ortak paydamız her şey Türkiye için her şey insan için anlayışı olmalıdır.”

Danıştay Başkanı ve Başbakan Erdoğan’ın konuşmasının ardından Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Çiçek de kürsünün bulunduğu platforma gelerek kurdele kesti ve yeni hizmet binasının açılışını yaptı. 




Hürriyet