Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Osmaniye cezaevindeki açlık grevinin sona erdiğini açıklarken "Bir problem gözükmüyor" dedi. Bakan, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun Osmaniye Cezaevi'ne ilişkin ön raporundaki eleştirilerin derhal giderildiğini de belirtti.



Bakan Ergin, Dışişleri ile Adalet Bakanlıkları arasındaki İşbirliği Protokolü'nün imza töreninin ardından Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen basın toplantısında TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun Osmaniye Cezaevi'ne ilişkin raporu hazırladığını, bir açlık grevinin olduğuna dikkat çekilmesi üzerine söz konusu raporun henüz kendilerine resmen gelmediğini, ancak ön raporun ulaştığını belirterek şöyle devam etti:


"Ön raporda yer alan eleştiriler derhal giderilmiş durumda şu anda. Cezaevleri kontrolörlerimiz Osmaniye'de çalışıyor ve o şikayetler giderildi. Şu saat itibariyle açlık grevini yapan hükümlüler dilekçeleriyle bu eyleme son verdiklerini idareye bildirmiş durumda. Bir problem gözükmüyor ancak biz İnsan Hakları Komisyonu'nun eleştirileri doğrultusunda titiz bir çalışmaya devam ediyoruz. Ama şikayetler gidirilmiş durumda şu anda."(ANKA)