TV Habertürk'te yayınlanan "Suna Vidinli'yle Perspektif" programına konuk olan Sultan Abdülhamid'in torunu Orhan Osmanoğlu, Muhteşem Yüzyıl dizisini "ailenin kırmızı çizgilerini aşmakla" suçladı.
 
Osmanoğlu, bazı avukatların kendilerini arayarak dizi hakkında dava açmak için onaylarını istediğini belirtti ve dizinin yapımcı ve oyuncularının iyi niyetli olduklarını düşündüğü söyledi.

"KIRMIZI ÇİZGİLERİ AŞTILAR!"

Dizinin oyuncuları için "Hepsi sevdiğimiz beğendiğimiz oyuncular. Belki niyetleri kötü değil ama dedelerimizi bu şekilde göstermeleri bizleri çok üzüyor" diyen Orhan Osmanoğlu, ailenin özellikle basından uzak durduğunu ancak bu tip yapımların "kırmızı çizgi"lerini aştığını ifade etti.

"BAŞBAKAN HAKLI"

Dizide resmedilen padişah ve haremi sert şekilde eleştiren Murat Osmanoğlu, gerçeklerin çok farklı olduğunu iddia ederken, aile olarak dizinin ilk günlerinde uyarı yaptıklarını ama dikkate alınmadıklarını söyledi. "Bu diziye inanmayın, yanlışlarla dolu, tarihi böyle öğrenmeyin" diyen Osmanoğlu, Başbakan'ın eleştirilerine hak verdiğini açıkladı. Osmanoğlu, ailenin kırmızı çizgilerinin harem, şehzadeler ve padişah olduğunu, bu noktalarda ciddi rahatsızlıkları olduğunu söyledi.

İŞTE OSMANOĞLU'NIN AÇIKLAMALARI:

Ben bu dizide çalışan insanlara bir şey demiyorum. Ama biz büyük annemizi sarayda öyle dekolteli görünce üzülüyoruz. Bizim kırmızı çizgilerimiz dediğimiz padişahın haremine girilmemesidir. Dizide saray enrtrika ve şehvet yuvası olarak gösteriliyor. Dizide yanlış gösteriliyor. Harem çok büyük bir müessese. Gelen kızlara bakılır ama sadece güzellik değil. Nereden geliyor, eğitimi nedir? İstediği dinde kalabilir, müslüman olması gibi bir zorlama da yok. 500-600 kişilik bir yapıdır. Öyle dekolteyle padişahın karşısına çıkacak... Mümkün değil. Diziye baktığınızda padişah her gün haremde. Ölümüne kadar 13 savaşa katılmış. Hareme düşkün olsa yatağında kalır. 71 yaşında ve hastayken sefere çıkıp öyle ölmüştür. Şehittir, şehit mertebesine ulaşıyor.
 
"KONUYU YARGIYA TAŞIMAYI DÜŞÜNÜYORUZ!"

Dizi yapımcılarını uyaran Osmanoğlu, "Lütfen kendilerine çeki düzen versinler. Eğer kendilerine çeki düzen vermezlerse konuyu yargıya taşımayı düşünüyoruz." diyerek konuya şimdilik son noktayı koydu.