Askerî Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Yönetmeliğinin 21'inci maddesinin onuncu fıkrasında yapılan değişiklik Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre, Milli İstihbarat Teşkilatına ait bina ve tesislerin çevresinde Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğince lüzum gösterilmesi ve Genelkurmay Başkanlığının uygun görmesi kaydıyla özel güvenlik bölgesi kurulabilecek veya kaldırılabilecek.
Önceki uygulamaya Emniyet Genel Müdürlüğü de eklenerek, askeri bölgeler için uygulanan güvenlik bölgesi uygulaması polis için de geçerli olacak. Böylece Emniyet Genel Müdürlüğüne ait stratejik değeri haiz bina ve tesislerin çevresinde İçişleri Bakanlığınca lüzum gösterilmesi ve Genelkurmay Başkanlığının uygun görmesi kaydıyla özel güvenlik bölgesi kurulabilecek veya kaldırılabilecek.
Milli İstihbarat Teşkilatı ile Emniyet Genel Müdürlüğü bina ve tesisleri çevresindeki özel güvenlik bölgelerinin sınırı, bu konudaki Bakanlar Kurulu'nun kararma ekli 1/25.000 ölçekli haritalar ve koordinat listelerinde belirtilecek. (ANKA)
(HF/ÖMR)