Özel yetkili Ankara Cumhuriyet Savcısı Cemil Tuğtekin, Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzluk iddialarıyla ilgili 156 şüpheli hakkında Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi ’ne dava açmıştı. Bu davanın geçen cuma görülen beşinci duruşmasında okunan bir tutanak adliyeyi karıştırdı. Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir’in okuduğu tutanakta, Savcı Cemil Tuğtekin, kendisi gibi ‘özel yetkili’ savcı olan meslektaşı Hakan Yüksel’i, Kayseri Şeker Fabrikası hakkındaki soruşturmayla ilgili bilgi almakla suçluyordu. 

Tutanağa göre, savcı Yüksel 5 Şubat 2010’da savcı Tuğtekin’in odasına gidip, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık hakkında soruşturma olup olmadığını sordu. Tuğtekin ise böyle bir soruşturma yürütülmediği yanıtını verdi. Savcı Tuğtekin bu görüşmeyi dönemin özel yetkili Cumhuriyet Başsavcısı Hamza Keleş’e anlattı ve tutanak hazırlandı. Bu tutanak duruşmada okununca sanık Vedat Ali Özışık söz aldı ve Kayseri’de tutuklanacağı yönünde yaygın bir söylenti çıkarıldığını anlatarak “Beni görevden almak için bir organizasyon yapıldı. Bir kaç arkadaşımı devreye soktuğumda hakkımda böyle bir soruşturmanın olduğunu, beni tutuklayacak hâkimin de ismini söylediler. Ben savcı Hakan Yüksel’i tanımıyorum, kendisiyle görüşmeye gitmedim” dedi. 

Adliyede karmaşa yaşandı 
Sanık Özışık’ın duruşma sonunda son söz olarak kendisine sorulduğu “Kimse bizi kullanarak Cemil Tuğtekin ve Hakan Yüksel üzerine hesap yapmasın” demesi dikkat çekti. Mahkeme ara kararında söz konusu tutanağın ‘kasada’ saklanmak üzere mahkemenin yazıişleri müdürlüğüne gönderilmesine karar verdi. Duruşmanın ardından Ankara Adliyesi’nde özel yetkili savcılık katında hareketli anlar yaşanmaya başlandı. Söz konusu tutanağın duruşma salonunda okunduğunu haber alan Savcı Yüksel, mahkeme başkanı Dündar Örsdemir ile bir süre görüşerek ‘dava ile ilgisi olmayan bu tutanağın neden okunduğunu’ sordu. Yüksel daha sonra mevcut Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hüseyin Görüşen ile de bir süre görüşerek, konu hakkında bilgi verdi. 

Savcı Yüksel: Yasal girişimde bulunacağım 
Susurluk ve Hopa soruşturmalarını yürüten Savcı Yüksel, olayla ilgili yakın çevresine “O dönem bir İçişleri Bakanlığı müfettişi ile Kayseri Şeker ‘in yönetim kurulu üyelerinden biri geldi. Hayırlı olsun ziyaretiydi. Bazı söylentilerden bahsetti. Ben de bunları dönemin Başsavcı Vekili Hamza Keleş ile savcılar Mustafa Bilgili ve Cemil Tuğtekin’e ilettim. Tamamen iyi niyetli olarak, onları söylentilerden haberdar ettim. Alnım ak. Mahkemenin davayla ilgisi olmayan tutanağı neden okuduğunu anlamıyorum. yasal girişimlerde bulunacağım” dedi.



Radikal