Özelleştirme Mağdurları Derneği Başkanı Erkan Börekçi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a bir mektup göndererek sayıları 44 bine ulaşan 4/C'lilerin feryatlarını duymasını istedi. Börekçi, 4/C'lilerin artık dayanacak güçlerinin kalmadığını belirtti.

Börekçi, Başbakan Erdoğan'a gönderdiği mektupta özelleştirme şaşkınlığı içinde olan arkadaşlarının bazı siyası ve sivil toplum örgütleri tarafından istismar edildiklerini belirterek, Başbakanın kendilerini anlamalarını istedi. Şu an kamuda çalışan özelleştirme mağdurlarının hayatlarının ikinci şokunu yaşadıklarını savunan Börekçi, iş yerleri özelleşen ve kamu kuruluşlarında istihdam edilen, aynı işi yapmalarına rağmen diğer çalışanlar ile farklı muameleye tabii tutulan 4/C'lilerin artık dayanma güçlerinin kalmadıklarını belirtti. Börekçi, arkadaşlarının şaşkınlık içerisinde olduklarını aile yardımı, döner sermaye ödemeleri ve ek ödemelerden yararlanamadıklarını, aynı mesai yapmalarına rağmen kurumların ödemiş olduğu mesai ücretlerinden dahi yararlanamadıklarını, bu durumun da kendilerinin moral ve motivasyonlarını bozduğunu belirterek, aile sorumluluklarını yerine getirmekte zorlandıklarını, çalışma süresi nedeniyle 11 ay çalıştıklarını ancak asgari ücret düzeyinde maaş aldıklarını belirtti.

Türkiye'de seçimler nedeni ile meydanlarda 2023 yılı ile ilgili projeler açıklayan siyasi iktidarın 4/C'li çalışanlara da müjde vermesini isteyen Börekçi, verilecek müjdenin yaklaşık 44 bini bulan arkadaşlarının hayat bulmalarını sağlayacağını söyledi.



Anka