-MGK TOPLANIYOR
-Milli Güvenlik Kurulu'nun Haziran ayı olağan toplantısı, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde yapılıyor. (Saat: 13.30)

-MİLLETVEKİLLERİ YARIN AND İÇECEK
-Meclis, bu hafta and içme törenine sahne olacak. 24. Dönem Milletvekilleri yarın and içecek. Genel Kurul'a en yaşlı üye sıfatıyla CHP İstanbul Milletvekili Oktay Ekşi başkanlık edecek. En genç 6 milletvekili de geçici katip üyeliği yapacak. Genel Kurul'daki and içme töreninin ardından ise Meclis Başkanı seçimine ilişkin süreç başlayacak. And içme töreninin ardından çalışmalara 5 gün ara verilecek.

-TUTUKLU VEKİL KARARLARI
-Tutuklu sanıklar CHP'den milletvekili seçilen Prof. Dr. Mehmet Haberal ve gazeteci Mustafa Balbay ile MHP'den milletvekili seçilen Engin Alan'ın tahliye taleplerinin mahkeme tarafından reddedilmesine ilişkin gelişmeler izleniyor.
-KCK davasında tutuklu yargılanırken bağımsız milletvekili seçilen Selma Irmak, Kemal Aktaş ve Faysal Sarıyıldız ile milletvekilliği düşürülen Hatip Dicle'nin tahliye taleplerini reddedilmesine ilişkin tepkiler de izleniyor.

-BAKAN BAĞIŞ İSTANBUL'DA
-Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, İstanbul Şile Belediye Başkanlığını ziyaret ediyor.
-Bakan Bağış, daha sonra AKP Şile İlçe Danışma Kurulu Toplantısına katılıyor. (Saat:18.00/19.00)

-BAKAN ÇELİK ŞANLIURFA'DA
-Devlet Bakanı Faruk Çelik, Şanlıurfa'da sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kanaat önderleriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geliyor.
-Bakan Çelik, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin'in oğlunun düğün törenine katılıyor. (Saat:09.00/20.00)

-SURİYE GELİŞMELERİ
-Suriye'deki olaylar ve bu olaylardan kaçarak Türkiye'ye gelenlerle ilgili gelişmeler Ankara tarafından izleniyor.

-MECLİS'TE KAYIT İŞLEMLERİ SÜRÜYOR
-12 Haziran'da yapılan seçimlerin ardından başlayan milletvekillerinin Meclis'te kayıt işlemleri devam ediyor.

-AB REFORM SÜRECİ CEP'TE
-Avrupa Birliği Genel Sekreterliği, Apple iPhone ve iPad cihazları için geliştirdiği ABGS Uygulaması ile Türkiye'nin AB Reform sürecine ilişkin gelişmeleri vatandaşın cep telefonuna göndermeye hazırlanıyor.
-Genel Sekreterlik, konuya ilişkin olarak ABGS Merkez Binası'nda bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat:10.00)

-TÜRKİYE KAMU-SEN'İN 19. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ
-Türkiye Kamu-Sen'in 19. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Konfederasyon Genel Başkanı İsmail Koncuk Dedeman Otel'de bir sohbet toplantısı düzenliyor. (Saat:19.00)

-İŞÇİ EMEKLİSİNE 29 TL, BAĞ-KUR ESNAF EMEKLİSİNE 23 TL ZAM GELİYOR
-Temmuz ayında emeklilerin maaşlarına yansıtılacak olan yüzde 4'lük zam oranı ile emekli maaşlarında bir miktar artış yaşanacak. Temmuz'da işçi emeklisinin maaşına 28.5 TL, SSK tarım emeklisinin maaşına 22.2 TL, Bağ-Kur esnaf emeklisine 23 TL ve Bağ-Kur tarım emeklisinin maaşına ise 17.4 TL zam yapılacak.

-OKUR-YAZAR OLMAYANLAR ÜNİVERSİTE MEZUNUNDAN DAHA FAZLA İŞ BULDU
-Genellikle tarım veya hayvancılık yapılan ve az insanın yaşadığı kırsal bölgede, okur-yazar olmayanların üniversite mezunlarına oranla daha fazla tercih edildiği anlaşıldı. 2011 Mart ayında kırsal bölgede okur-yazar olmayan kişiler arasında işsizlik oranı yüzde 2.2 olarak gerçekleşirken, bu rakam üniversite mezunlarında yüzde 10.4'e kadar yükseldi. Yine aynı bölgede lise mezunlarının işsizlik oranı ise yüzde 13.4 olarak kayıtlara geçti.

-HAKSEN: "KEY'DE SORUN YASADAN KAYNAKLANIYOR"
-HAKSEN Genel Başkanı Ayhan Çivi, Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemelerinde yaşanan sorunların yasal düzenlemedeki eksikliklerden kaynaklandığını belirtti.

-MEME KANSERİ TEDAVİSİNDE "BÜYÜK SÜRPRİZ"
-İngiltere'de yapılan araştırmalar, erkeklerde prostat kanserinin tedavisinde kullanılan ilaçların, bazı kadınlarda tedavisi zor olan meme kanserinde faydalı olabileceğini gösterdi.


(ANKA)