Binanın dış cephe izolasyon sistemi yandı. Binadan kopan parçalar alev topu halinde yere düşerek büyük tehlike oluşturdu.Yangını söndürmek için olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevkedildi. Yangın kontrol altına alındı.  

Bina kısa sürede boşaltılırken, yakınında bulunan özel hastanede bulunan hastalar ve personel de tahliye edildi. Yangın çok büyük korku ve panik yarattı. Yangında çıkan dumanlar Mecidiyeköy ve Taksim'de bile etkili oldu. 

Yangın esnasında önlem olarak bina etrafındaki yollar trafiğe kapatıldı

Polat Tower'da birçok ünlü isim yaşıyor.

YANGININ SEBEBİ KLİMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, yangının klimaların olduğu bölgede teknik bir arıza sonucu çıktığını açıkladı.


 "AKILLI BİNA OLDUĞU İÇİN AZ HASARLA KURTULDUK"

Akıllı bir bina olduğu için maddi hasarla kurtulduk. Bu bize bir uyarı oldu. Zaten bizim belediyemiz ve itfaiye dairemiz tüm projeleri kontrol ediyor. Sonra da izin veriyor.

Ben Polat ailesine geçmiş olsun diyorum. Çevre halkına geçmiş olsun diyorum. Bir facia yaşayabilirdik. Şu anda yangının nereden çıktığı net değil. Bir takım söylentiler var. Bankadan deniyor, üçüncü kat deniyor net birşey değil. Bunu söylemek için çok erken.

SARIGÜL'DEN AÇIKLAMA

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül olay yerinde. Sarıgül herhangi bir ölü ve yaralı olmadığını açıkladı.

HASTANEYE BAŞVURU YOK

Yanan binanın çok yakındaki özel bir hastaneden alınan bilgiye göre henüz yangından etkilenip hastaneye başvuran olmadı.

YAKININDA NELER VAR

Polat Tower'ın yakınında özel bir hastane ve iki benzin istasyonu bulunuyor. Benzin istasyonları önlem olarak boşaltıldı    

POLAT TOWER   

Polat Tower Residence, Beşiktaş-Taksim-Şişli-Mecidiyeköy-Esentepe-Maçka-Nişantaşı-Teşvikiye çemberinin tam ortasında. Fulya Mahallesi, Yeşilçimen Sokak, No:12 Şişli'de bulunuyor. Polat Tower 2002 yılında hizmete girmişti.



Hürriyet