İSTANBUL - Sandıkların konulacağı okullar açılmazken, sabah erken saatlerde oy vermek için evlerinden çıkan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. 

Şişli Belediyesi tarafından Ayazağa'na 'Demokrasi Çadırı' kuruldu. Oy verme işlemi bu çadırlarda yapılacakken, sabah erken saatlerde mahalleye gelen Şişli Belediye Başkanı vatandaşın oy kullanmasına emniyetin izin vermediğini açıkladı. 

Kalabalığın ve tepkinin artması üzerine Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül çadıra geçip, beklemeye başladı. Referandumun yapılamamasına tepki gösteren bir grup vatandaş oy sandıklarını alıp yolun ortasına koyup, tepki göstermeye başladı. Ayazağa tepkilerini sürdüren yaklaşık 300 kişilik grup yolu trafiğe kapattı. 

REFERANDUM SANDIKLARIYLA YOL KAPATMA EYLEMİ SONA ERDİ 
Yeni Belediyeler Yasası'yla Şişli'den Sarıyer'e bağlanan Ayazağa, Güven ve Maslak mahallelerinde Şişli Belediyesi tarafından bugün yapılacağı duyurulan sembolik referanduma kaymakamlık izin vermedi. 

Sandıkların konulacağı okullar açılmazken, sabah erken saatlerde oy vermek için evlerinden çıkan vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Şişli Belediyesi tarafından Ayazağa'na 'Demokrasi Çadırı' kuruldu. Oy verme işlemi bu çadırda yapılacakken, sabah erken saatlerde cadıra gelen Şişli Belediye Başkanı vatandaşın oy kullanmasına emniyetin izin vermediğini açıkladı. Bir Demokrasi ayıbıyla karşı karşıya olunduğunu söyleyen Sarıgül, " Bu karar doğruydu da bu kararın yurttaşlara sunulmasına niçin karşı çıkıyorsunuz ? Niçin sandığı engelliyorsunuz ? Neden gece yarısı tebligat yapıp yasaklıyorsunuz. Emniyet mensuplarıyla vatandaşlarımı karşı karşıya getirmek istemiyor. Bu karar türk demokrasisine kara bir leke olarak geçecek" şeklinde konuştu. Daha sonra geniş bir basın toplantısı düzenleyeceğini söyleyen Sarıgül mahalleden ayrıldı. Referandumun yapılamamasına tepki gösteren bir grup vatandaş oy sandıklarını alıp yolun ortasına koydu. Ellerinde kırmızı oy pusulalarını gösteren grup, yaklaşık 10 dakika boyunca eylemlerini sürdürdü. Sandığa uzanan eller kırılsın şeklinde slogan atan grup daha sonra yolu trafiğe açtı. Ayazağa, Güven ve Maslak Mahallerinde Referandum başlamadan sona erdi. 


dha - Hasan Yıldırım