İzmir 13. Asliye Hukuk Mahkemesi'ndeki duruşmaya, davalı Cankurt, tanık EÜ Tıp Fakültesi Onkoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Banu Çiçek Bilkay, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Filiz Büyükkeçeci, güvenlik görevlisi Murat Atıcı ve tarafların avukatları katıldı. Tanık olarak ifade veren Prof. Dr. Bilkay, Cankurt ile ilk olarak rektörün odasında tanıştığını, ilerleyen dönemde Cankurt'un "olmadık yerlerde çalıştırıldığını, tuvalete gitmesinin bile soruşturma konusu yapıldığını, bayramlaşma töreninde herkesle tokalaşan rektörün Cankurt'un elini sıkmadığını" dile getirerek, "Candeğer Hanım'a Servet'in kendisine (rektörlük seçimlerinde) en az 150 oy kazandırdığını söyledim, o zaman bana Servet'in Alevi olduğundan bahsetti" diye konuştu. 

GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ KAFA KARIŞTIRDI

Prof. Dr. Büyükkeçeci de ilk kez rektörün odasında tanıştığı Cankurt'un, onkoloji servisi, Sarnıç'taki yüksekokul, nükleer tıp, kalp damar servisi gibi kampüsün çeşitli yerlerinde çalıştırıldığını bildiğini, bu yer değiştirme işleminin ise herkese uygulanmadığını, diğer güvenlik görevlilerinin genelde aynı yerde çalıştıklarını ileri sürdü. 
Cankurt'un bu süreçte kalp spazmı geçirdiğini belirten Prof. Dr. Büyükkeçeci, bunun yaşadığı sıkıntılardan ve stresten kaynaklanmış olabileceğini dile getirdi. Güvenlik görevlisi Atıcı da Cankurt'un görev yeri değişiklikleri konusunda bildiklerini anlattı. Atıcı, Hakim Mehmet Kankılıç Okayer'in "kurum içerisinde başka bir bölümde görevlendirilmenin ne gibi bir zarar getirdiğini" sorması üzerine, "Gruptan dışlanmış oluyor, evine gidip gelmede ulaşım sorunu yaşayabilir. Başka bir yere görev verildiğinde bunun da bir açıklaması olması lazım, keyfi olarak değişim yapılmaması lazım. Ayrıca üniversitenin hastane bölümünde çalıştığımızda döner sermayeden 500-600 lira gibi bir pay alıyoruz. Hastane dışındaki görevlendirmelerde bu parayı alamıyoruz" açıklamasında bulundu. Hakim Okayer, davalıların dinlenmesi istemiyle duruşmayı erteledi. 

REKTÖRE 10 BİN TL CEZA

EÜ kadrosuna 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi olarak 1994 yılında dahil olan Servet Cankurt, "üniversitede özellikle 2010 yılından bu yana sistematik olarak baskılarla karşılaştığı ve kendisine bezdiri uyguladıkları" iddiasıyla EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz için 10 bin, EÜ Güvenlik Müdürü Hacer Çolpan için 5 bin ve EÜ Güvenlik Şefi Ercan Aksakal için de 3 bin liralık tazminat davası açmıştı. EÜ Rektörü Prof. Dr. Yılmaz ise konunun yargı sürecine taşındığını, bu süreçte herhangi bir yorumda bulunmak istemediğini söylemişti.