15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından orduda çok sayıda tasfiyeler yaşandı. Hatta Hava Kuvvetleri'nde pilot sıkıntısı başgöstermişti. TSK'da bu tasfiyelerin gerçekleştiği yerlerden biri de Sahil Güvenlik Komutanlığı oldu. Jandarmayla birlikte İçişleri Bakanlığı'na bağlanan Sahil Güvenliğin Komutanı Tümamiral Hakan Üstem ile Ege Deniz Bölge Komutanı, Harekat Başkanı ve İstihbarat Başkanının da aralarında yer aldığı onlarca subay ve daha alt rütbede personel ihraç edildi. TSK'da ihraçlar ve bunlara ilişkin tartışmalar sürerken bir ilan dikkat çekti. Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı 50 subay, 105 astsubay ve 635 erbaş alımı yapılacağıyla ilgili ilan verildi.
Başvurular, 17 Ekim Pazartesi günü saat 11.00'de başlayacak ve 31 Ekim Pazartesi günü saat 15.00'de sona erecek. Başvurular sadece Sahil Güvenlik Komutanlığının " www.sgk.tsk.tr" internet adresinden yapılacak.

Başvuru klavuzunun da yer aldığı internet sitesinde, subay ve astsubay alım şartlarında "Terör örgütleri ile bu örgütlerin yasal veya yasa dışı uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş, katılmamış olmak", "Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye olmadığına dair yazılı beyan sunmak" gibi maddeler yer alıyor.
Uzman erbaş alım şartlarında da "Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş askerliğinin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak eylemlerde bulunmamış, tutum ve davranışları ile yasa dışı, siyasi, yıkıcı ve bölücü ideolojik görüşleri benimsememiş olmak" maddesi ön plana çıkıyor.
Adaylar, başvura kılavuzuna "www.sgk.tsk.tr" internet sitesinden ulaşabilecek.


CNN Haber