Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, DHKP-C soruşturması kapsamında gözaltına alınan 12 avukattan 9'unun tutuklanmasına tepki gösterdi. Bucak, "Tutuklanan avukatların, Türkiye'deki demokratikleşme sürecini etkileyen davalara müdahil olması bizleri endişelendiriyor" dedi.

Geçen cuma günü, terör örgütü DHKP-C'ye yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 12 avukattan 9'unun bu sabah tutuklanmasının ardından Şanlıurfa Baro Başkanı Ali Fuat Bucak, açıklama yaptı. Şanlıurfa Barosu'nda basın toplantısı düzenleyen Bucak, yaşananların avukatlık mesleğine saldırı olduğunu ileri sürerek şöyle konuştu:

"Gözaltına alınan avukatlardan 3'ü tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmış, 9 avukat ise tutuklanmıştır. Meslektaşlarımıza yönelik bu operasyon ilk değildir. Daha önce de KCK adı altında yürütülen operasyonlarda 41 avukat gözaltına alınmış ve tutuklanmışlardır. Tutuklanan avukatlarının tümünün Türkiye'deki demokratikleşme sürecini etkileyen önemli davalarda müdahil olması, bizleri ayrıca da kaygılandırmaktadır. Bu avukatlar, ezilmiş ve ötekileştirilmiş, sistem tarafından hak ihlallerine uğramış kişi ve grupların yanında yer almış işçi ve öğrencilerin davalarında taraf olmuşlardır. Bugüne kadar birçok avukatın tutuklanması ve gözaltına alınması, avukatlık mesleğine saldırıdır."