Geçtiğimiz hafta Başbakan Erdoğan'a yazdığı mektupla dikkatleri üzerine çeken İstanbul Cumhuriyet  Savcısı Mehmet Demir, bu kez de Gezi parkı eylemcilerine mektup yazarak çağrıda bulundu.
 
Savcı Demir, mektubunda göstericilerden içlerine karışan bazı gruplara karşı uyararak, "Sizin demokrasi ve haklar için oluşturduğunuz bu enerjiyi bazıları kaçak olarak kullanarak bu millete elektrik vermeye çalışıyor. (Elektrik vermek 12 eylül döneminde bir işkence yöntemiydi) Hatta sizin bu heyecan hareket ve enerjinizi kullanarak özelde bu ülkenin başbakanına genelde ise bu millete diz çöktürmeye çalışan bir kısım bölgesel figürler ve bir kısım küresel güçler ortaya çıktı." diyerek eylemcileri uyardı.
 
Eylemlerin amacına ulaştığına da dikkat çeken Savcı Demir, bundan sonra eyleme devam edilmesi durumunda haklıyken haksız duruma düşüleceği uyarısında bulundu.
 
İşte Savcı Demir'in eylemcilere yazdığı o mektup;
 
SAYIN EYLEMCİLERE
 
Silahsız ve saldırısız gösteri yapmak, protesto etmek, toplantı ve yürüyüş yapmak her vatandaşın en demokratik hakkıdır. Tek tek veya toplu olarak fikir açıklamakda en temel insan hakkıdır. Ama özellikle vurgulamak lazım silahsız ve saldırısız olmalıdır. İçinize karışan bazı gruplar hariç işinizi silahsız ve saldırısız yaptınız.
 
Hatta Demokrasi talebinizde şimdiye kadar büyük çoğunluğunuz dikleşmeden dik durdunuz.
 
Ancak sizin demokrasi ve haklar için oluşturduğunuz bu enerjiyi bazıları kaçak olarak kullanarak bu millete elektrik vermeye çalışıyor. (elektrik vermek 12 eylül döneminde bir işkence yöntemiydi) Hatta sizin bu heyecan hareket ve enerjinizi kullanarak özelde bu ülkenin başbakanına genelde ise bu millete diz çöktürmeye çalışan bir kısım bölgesel figürler ve bir kısım küresel güçler ortaya çıktı.
 
Görüldüğü kadarıyla sizlerin demokrasi,insan hakları ve özgürlükler dışında siyasi (hükumeti devirmek yada rejimi değiştirmek gibi)bir talebiniz yok. Öyleyse maksat hasıl olmuştur.
 
Bundan sonra eğer bu eyleme devam ederseniz haklıyken haksız duruma düşersiniz ve yukarıdaki sakıncalara neden olursunuz.
 
Ayrıca bilirsiniz ki gezi parkı ve taksim meydanı eyleme katılsın katılmasın bu milletin müşterek malıdır. Müşterek malı, ortakların bir kısmının sürekli kullanması insan haklarına da demokrasiye de, hukuka da aykırıdır.Buraları ila nihaye işgal etmenizde mümkün değildir. Ayrıca mahkemede zaten gezi parkına ilişkin projenin yürütmesini durdurdu. Şu an hükümetin projeyi devam ettirmesi de hukuken mümkün değildir.
 
Tarafsız ve bağımsız bir CUMHURİYET SAVCISI olarak sizden talebim yukarda söylediklerim ve bu güne kadar gelinen noktayı değerlendirerek işgal eylemlerine son vermenizdir. Hatta bu milletin fertleri olarak bir sorumluluk daha yüklemek istiyorum size ülkenizin Başbakanına bölgesel ve küresel güçlerin diz çöktürmesi gayretlerine de sizler karşı çıkın."

 

KAYNAK: ROTAHABER