Tunceli’nin Ovacık İlçesi Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun, 19 Eylül günü lojmanın girerken PKK’lıların düzenlediği saldırıda ağır yaralanmış, kaldırıldığı Elazığ’da ise 1 gün sonra şehit olmuştu.

Murat Uzun’u şehit eden PKK’lılara yönelik Ovacık Koyungölü mevkisinde başlatılan hava destekli operasyonda 25 terörist etkisiz hale getirildi.

TUNCELİ’DE JANDARMADAN TERÖRE TARİHİ DARBE

Tunceli Jandarma Birliklerinin takibi sonucu Ovacık Koyungölü Menkiinde bir mağarada sıkıştırılan 24 kişilik grup çembere alındı. Etrafı jandarma birlikleri tarafından sarılan mağrada sıkışan teröristler teslim ol çağrılarına ateşle karşılık verdiler.

Jandarmadan, Çatlatan Sabır

Mağarada bulunan teröristlere anonslar yapılmaya başladı. Anonslar sonucunda 2 si erkek 1’i kadın 3 terörist mağaradan dışarı çıktı. Kendilerine çok şefkatli yaklaşılması üzerine teröristlerden biri eline megafonu alarak:

Arkadaşlar sizde çıkın, teslim olun, askerle bize çok iyi davranıyor, burası emniyetli lütfen siz de dışarı çıkın, teslim, anonsu yaptı.

Bu anonstan sonra altı kişilik bir grup (5 erkek-1 kadın) dışarı çıkıp teslim oldu.

Saat 14.00’ü gösterirken 4 kişilik grup, ardında 3 kişilik bir grup ve en son olarak ta 8 kişi teslim oldu.
Kimsenin burnu bile kanamadan 24 kişilik terör örgütüne mensup elemanlar güvenlik güçleri tarafından teslim alındı.

Yakalanan terörist grup içerisinde Eren Kod-Kenan Artul isimli örgüt lideri de vardı.

DEVLETİN SICAK ELİ

Tunceli jandarma birlikleri tarafından Ovacık Koyungölü mevkiinde teslim alına MKL’i terörislere askerler tarafından çay ve sigara ikram edildi. Teslim olan örgüt mensupları: biz bu kadar da beklemiyorduk, biz böyle anlatılmamıştı, dediler.

ŞIRNAK’TAN SONRADA TUNCELİ’DE DE ÇIKTI

Teröristlerin kış üstlenmesi yaptıkları mağarada yapılan arama taramada patlayıcı maddeler ile birlikte örgütsel doküman ele geçirildi. Mağara ve sığınaklarda, kış tertiplenmesi için stokladıkları çok miktarda da gıda maddesi ve yaşam malzemesi bulundu. Operasyonlarda ele geçirilen malzemeler içerisinde doğum kontrol haplarının bulundu. Bu ise örgüt içindeki kirli ilişkilerin her yerde olduğu gibi Tunceli bölgesinde de olduğunu gösterdi.



TRT