Hamsici, "Sarıkaya ile ilgili HSYK 3. Dairesi'nin 15 Şubat 2012 tarihli oluru bulunuyor. İnceleme izni başlatılmış, Teftiş Kurulu Başkanlığı'na gönderilmiş ancak raporu henüz bize gelmedi. İnceleme izni ön incelemedir. Müfettiş arkadaşımız 'soruşturmaya geçelim, delil buldum' derse tekrar daire soruşturma izni verecek veya vermeyecek. Daha inceleme aşamasında." dedi.


Medya mensuplarıyla tanışma toplantısında konuşan Hamsici, hakim ve savcılara ilişkin şikayet sayısında bundan 3-4 sene evvel 5-6 bin iken şu an yıllık 10 binlere yaklaştığını ifade etti. Kendilerine gelen şikayet dilekçelerinin en az yüzde 70'inin temyiz dilekçesi olduğuna dikkat çeken Hamsici, gelen 10 bine yakın şikayet arasında soruşturulsun denilen dosya sayısının ise 191 olduğunu kaydetti.

Deniz Feneri e.V davasıyla ilgili hazırlanan iddianamenin sorulması üzerine de Hamsici, soruya cevap vermeyerek, "Ondan sonra yargıyı etkilediniz diyorsunuz." ifadelerini kullandı.

HSYK 2. Daire Başkanı Nesime Özer de hakim ve savcılar hakkındaki şikayet dilekçeleriyle ilgili 2011 yılında 9 bin 125 dosyanın işlem gördüğünü söyledi. Bu dosyalardan bin 422 dosya için inceleme izni verildiğini anlatan Özer, "191 dosya için soruşturma izni verildi. Disiplin işlemleri yönünden de aynı yıl 708 dosya işlem gördü. 531 dosyada nihai karar verildi. 112 dosya kesinleştirildi, 943 kişi hakkında karar verildi." dedi.



Cihan