Mektupta yazanların hayal mahsulü olduğunu ifade eden Berk, "Söz konusu asılsız ve gerçek iddiaların temel amacının, soruşturma makam ve mercilerini baskı ve etki altına almak ve kamuoyunu yönlendirmek olduğundan hiçbir kuşku bulunmamaktadır." dedi.

Şike soruşturmasını yürüten Savcı Mehmet Berk, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın yazdığı kaydedilen mektuptaki iddialara yazılı açıklama ile cevap verdi. Açıklamada, Yıldırım'ın "Sayın savcı benden daha ünlü bir kişiyi alacağını söylemiştir. Bu kişi kimdir ve neden hala çağırılmamış ya da gözaltına alınmamıştır." şeklindeki sözleri hatırlatıldı. Yürütülen soruşturmalarda şüphelilerin veya diğer tarafların 'ünlü, sade vatandaş vs.' tarzında nitelendirilmeleri veya kendilerine bu sıfatlarına göre muamele gösterilmesinin söz konusu olmadığını ifade eden Savcı Berk, "Kaldı ki tarafımızca da adı geçenin ifadesi alınırken kesinlikle ne belirtilen cümlelerle, ne de cümlede kast edilen düşünceyi çağrıştırabilecek şekilde bir ifade kullanılmamıştır." dedi.



Savcı Mehmet Berk, "Yine soruşturmaya konu son 5 maçta şike olduğu ve maçların skorlarını maçlar oynanmadan önce bildiğimiz şeklinde hiçbir ortamda değerlendirme yapılmamış, görüş açıklanmamış olup, buna dair düşünce, yorum ve duyumlar hayal mahsulüdür. Söz konusu asılsız ve gerçek dışı iddiaların temel amacının, soruşturma makam ve mercilerini baskı ve etki altına almak ve kamuoyunu yönlendirmek olduğundan hiçbir kuşku bulunmamaktadır." ifadelerini kullandı.

Yıldırım'ın Cumhurbaşkanı ve Başbakana gönderdiği belirtilen mektubunda, "Malumlarınız olduğu üzere 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun, 14 Nisan 2011'de yürürlüğe girmiştir. Yaşadığımız sürecin en başından bu yana bizler de ve kamuoyu da bizlerin bu kanun maddelerine göre yargılanacağımızı düşünüyorduk. Ekte sizlere sunduğum tutuklama müzekkerelerinde bile açıkça gözükmektedir. Ancak aradan geçen bir ayı aşkın sürenin sonunda gerçeğin bu olmadığını görmeye başladık. Şike ve Teşvik Soruşturması'nı yürüten sayın savcı bizleri silahlı organize örgüt kurmaktan yargılamak üzere iddianame hazırlamaktadır. Halbuki spor suçları için bir kanun çıkarılmıştır. 6222 sayılı Kanun'un 23. maddesi; 'Bu kanun kapsamına giren suçlardan dolayı yargılama yapmaya, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun ihtisas mahkemesi olarak görevlendireceği Asliye veya Ağır Ceza Mahkemeleri yetkilidir' demektedir" ifadelerini kullandı.

Soruşturma savcısının kendisinden daha ünlü birini alacağını söylediğini savunan Yıldırım, "Bu kişi kimdir ve neden hâlâ çağırılmamış ya da gözaltına alınmamıştır? Bu durum akıllara sayın savcının da aslında düştüğü hataların farkında olduğunu ya da kasten bana ve kulübümüze karşı bir tavır içerisinde olduğu düşüncesini akıllara getirmektedir." dediği belirtildi.cihan