Artık herkes savcılığın yürüttüğü soruşturmanın sonucunu bekliyor. O sonuca göre, ÖSYM Başkanı'nın ne yapacağı da, YGS'nin iptal edilip edilmeyeceği de belli olacak.

ÖSYM Başkanı ile YÖK Başkanı, YGS ve ALES tartışmaları altında, ÖSYM Başkanı Ali Demir'e istifa çağrıları, Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Milli Eğitim Bakanı'na, "Görevden alın" talepleri iletilirken bir araya geldiler.

Yarım saatlik bir görüşme gerçekleştirdiler. Sonrasında yine sessizlik...

O görüşmede istifa veya görevden alma gündeme geldi mi?

Basına yansıdığı kadarıyla Ali Demir'in Özcan'a, "Savcılığın kararına göre gereğini yaparım" mesajı verdiği belirtiliyor.

Zaten ÖSYM Başkanı'nın kendi istifası dışında görevden alınması zor.

Çünkü  yasaya göre, 4 yıllığına atanan ÖSYM Başkanı görev süresi dolmadan 'beceriksizlik' gibi bir nedenle o koltuktan alınamıyor.

ÖSYM Başkanı ancak göreve getirilmesini gerektiren şartlar yani, akademik ünvan ve devlet memuru olabilme şartlarını kaybettiği takdirde veya sağlıkla ilgili bir nedenden dolayı görevden alınabiliyor.

Bunun için de YÖK Genel Kurulu'nun kararı ile atandığı usüle göre görevden alınabiliyor, yine üçlü kararname ile...

YÖK Başkanı, ÖSYM Başkanı ile yaptığı görüşmeden sonra CNN TÜRK'e, "Savcılığı bekliyoruz" dedi. Yani şimdi her ne olacaksa soruşturma sonuçlandıktan sonra olacak. Gözler savcılıkta... Savcılığın vereceği kararda.

METEKSAN'daki inceleme ile ilgili bilirkişi raporları soruşturmayı yürüten Başsavcıvekili Şadan Sakınan'ın önünde. Sakınan, METEKSAN Genel Müdürü ve  4 üst düzey yöneticisin de ifadesine başvurdu.

Sonucu kritik önem taşıyacak olan soruşturma devam ederken "Derin yapı ÖSYM'yi içeriden vuruyor" iddiaları da yüksek sesle dile getirilmeye başlandı.



Cnn Türk