Amasya Üniversitesi'nin akademik yıl açılışı nedeniyle Fen Edebiyat Fakültesi'nde düzenlenen 'Yolsuzluk ve Yolsuzluklar Mücadele' adlı konferansta konuşma yapan Akyel, "Yabancı sermaye bir ülkeye gideceği zaman o ülkenin demokratik stabilitesini, güvenlik açısından güvenlik derecesini ve yatırım açısından da kamu yönetiminin bahşiş, rüşvet, ekstra hibe, yardım alıyor mu, almıyor mu onları değerlendiriyor. Eğer istikrarsızlık varsa orda yatırım olmuyor" dedi.

Yolsuzluğun kamu yatırımlarını verimsizleştirdiğine dikkat çeken Akyel, "Müteahhit idari şartnameye, teknik şartnameye göre ihaleye giriyor, alıyor. Ama işin tesliminde, kontrolünde görevlilere bahşiş, hediye, rüşvet veriyorsa o kadar parayı ve onun daha fazla miktarını kamu harcamalarından kesiyor. Kestiği zaman da kamu harcaması verimsiz oluyor. Verimsiz olduğu zamanda ne oluyor. Birde bakıyorsunuz ki depremlerde ilk çöken binalar kamu binaları oluyor" diye konuştu" diye konuştu.

Konferansa Amasya Valisi A. Celil Öz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Akyürek, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, akademisyenler, diğer yetkililer ve öğrenciler katıldı.



AA